Deze pc-reparaties kun je makkelijk zelf doen

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
pc reparaties

Voor technische ondersteuning bij kleine reparaties aan je PC of laptop, of hulp bij het uitvoeren van software of hardware upgrades, betaal je al snel een aardig bedrag. Maar hoewel PC’s ingewikkeld in elkaar kunnen zitten, heb je bij een aantal van deze handelingen eigenlijk helemaal geen assistentie nodig. Ontdek welke drie problemen je zelf op kunt lossen, waardoor je flink wat geld zult besparen.

Windows besturingsprogramma opnieuw installeren

Het allereerste wat je moet doen als je Windows opnieuw wil installeren, is op een externe harde schijf een back up maken van al je persoonlijke bestanden. Daarna kun je door middel van de systeemschijven Windows opnieuw installeren. Wanneer je gebruik maakt van software als Microsoft Office, moet je deze ook opnieuw installeren. Je kunt de software downloaden van de website van de fabrikant of installeren vanaf een schijfje, afhankelijk van de manier waarop je deze hebt aangekocht.

Laptoptoetsenbord verwisselen

Soms moet een laptoptoetsenbord verwisseld worden, of het nu komt door slijtage of door het feit dat een ongelukje met een glas drinken nu eenmaal snel gebeurd is. Bij de meeste laptoptoetsenborden is het een kwestie van een paar schroeven losdraaien en eruit halen. Haal daarna het toetsenbord voorzichtig uit de behuizing en maak de aan het moederbord vastzittende datakabel los. In het assortiment handgereedschap bij Mastertools vind je hiervoor de juiste toebehoren. Om het nieuwe toetsenbord te installeren, herhaal je bovenstaande in omgekeerde volgorde. Zoals reeds gezegd, werkt het bij de meeste laptoptoetsenborden op deze manier. Wil je zeker weten dat het ook op jouw toetsenbord van toepassing is, check dan online even een instructie-filmpje van het betreffende type.

RAM geheugen toevoegen of verwisselen

Zolang je een beetje voorzichtig bent, kun je prima zelf het RAM geheugen vervangen. Je kunt het vergelijken met het vervangen van een cartridge. Het RAM geheugen is makkelijk te bereiken door aan de onderkant van de behuizing een paar schroefjes los te draaien. Het handgereedschap bij Mastertools omvat verschillende hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Na het verwijderen van de schroeven is het een kwestie van de oude stick eruit te halen en het nieuwe geheugen ervoor in de plaats te klikken. Verzeker je er wel van, dat je het voor jouw systeem geschikte RAM geheugen plaatst!

Previous «
Next »