• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Hoe Apex Legends in een korte tijd heel populair werd

Hoe Apex Legends in een korte tijd heel populair werd

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
apex legends

Het succes van Apex Legends

Het succes van het in begin februari van dit jaar gelanceerde battle royalespel Apex Legends was werkelijk met geen pen te schrijven. Hoewel het gratis spel onaangekondigd gelanceerd werd, speelden binnen drie dagen al tien miljoen mensen het spel. Op dat moment speelden een miljoen mensen tegelijkertijd Apex Legends. Het geheim van deze populariteit moet vooral gezicht worden in het feit dat het spel gratis aangeboden wordt.

Toevoeging van Legends

Het spel Apex Legends speelt zich af in Titanfall, waar zestig spelers verdeeld over twintig teams (squads) proberen elkaar uit te schakelen net zo lang tot er een winnaar over blijft. Het grote verschil ten opzichte van vergelijkbare spellen is de toevoeging van Legends, personages met vooraf bepaalde extra offensieve, defensieve, ondersteunende en verkennende kwaliteiten die voor meer succes in het spel moeten zorgen.
Start zonder uitrusting, wapens en munitie
De teams van drie beginnen zonder uitrusting, wapens en munitie. Dit is in de verschillende levels te verdienen. Tijdens Apex Legends wordt het speelveld steeds kleiner. Wordt een speler uitgeschakeld, dan kunnen teamleden zijn vlag meenemen tot een Spawn Beacon, waar de uitgeschakelde teammaat weer tot leven gebracht wordt en een team dus weer compleet gemaakt wordt.

Binnen een week liefst 25 miljoen spelers

Hoofdrollen in Apex Legends zijn weggelegd voor onder meer Gibraltar, Bloodhound, Lifeline, Bangalore, Wraith en Pathfinder. Octane is een optionele extra speler. Het spel was vanaf de onverwachte lancering dus een succes met binnen een week zo’n 25 miljoen spelers en een piek toen twee miljoen mensen tegelijk het spel speelden. Er wordt ook gezegd dat de bekende Fortnite streamer Ninja 1 miljoen dollar zou hebben gekregen om Apex Legends te promoten en vanaf de lancering te spelen.

Voor Playstation 4, Windows en Xbox One

Het succes is voor een deel te verklaren vanwege het feit dat het gratis is voor de Playstation 4, Windows en Xbox One. Hoewel EA het spel dus gratis aanbiedt, wordt er wel gewerkt met microtransacties; een manier om door betaling van geld virtuele voorwerpen in het bezit te krijgen en het spel beter te kunnen spelen. Op die manier verdient de uitgever van het spel toch nog aan Apex Legends, een spel dat overigens al eerder in 2014 ontwikkeld werd maar nu dus pas echt succesvol is.

Previous «
Next »