De ongekende populariteit van Fortnite

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Af en toe komt er een spel uit dat binnen korte tijd enorm populair wordt. Omdat het spel vernieuwend is, omdat het gratis is of omdat er veel werk gestoken wordt in de marketing van het spel. Fortnite is een ongekend populair spel en voert overal de toplijsten aan op dit moment. Niet dat de mensen achter het spel veel aan marketing moesten doen om het spel beter te laten scoren dan het soortgelijke PlayerUnknown’s Battleground. Fortnite verkoopt zichzelf namelijk meer dan prima. Hieronder vind je drie redenen voor de enorme populariteit van Fortnite.

Sterren spelen het spel

Hoe maak je een spel populair? Door de idolen van de spelers aan het spel te krijgen. Fortnite wordt gespeeld door Drake, Juju Smith-Schutser, Travis Scott en tal van andere grote namen. De mensen met de grotere streams op YouTube hebben veel video’s van het spel gemaakt. Dit alles heeft gezorgd voor een enorme interesse.

fortnite

Het spel is gratis

Fortnite is een gratis spel. Dat maakt het aantrekkelijker dan de spellen waar je al snel een paar tientjes voor neer moet leggen. Het gratis karakter van Fortnite is overigens niet helemaal compleet. Spelers hebben skins nodig om een compleet nieuw uiterlijk te maken voor hun karakter. Die skins kosten wél geld en de ervaring leert dat elke gedreven speler binnen een bepaalde tijd toch een uniek uiterlijk wil hebben en een skin koopt.

De opzet van het spel

Er zijn veel spellen waarbij je een verhaal uitspeelt en de game afgelopen is. Andere spellen zijn een constante herhaling van gevechten die je op andere manieren kunt spelen in eenzelfde omgeving. Fortnite hoort bij geen van de voorgenoemde spelopzetten. Fortnite is uniek omdat de omgeving verandert, je het spel constant op andere manieren kunt spelen en tegen andere mensen uitkomt. Je kunt het alleen spelen, met je vrienden of tegen je vrienden. Precies waar je op dat moment zin in hebt.

De populariteit van Fortnite

De populariteit van Fornite lijkt oneindig. Er zijn meer dan 40 miljoen spelers en dit aantal blijft groeien dankzij de sterke voordelen die deze game biedt voor elke gamer van beginner tot expert.

Previous «
Next »