Wat moet je weten over de nieuwe Xbox Series X en Series S?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
xbox series x

Na een ruim half jaar wachten is het dan eindelijk zover. Microsoft komt met 2 nieuwe gameconsoles; de Xbox Series X en de Xbox Series S. En ze hebben de prijzen al verklapt, die de consoles erg aantrekkelijk maken. Benieuwd naar de prijzen, specificaties, release data en vanaf wanneer je deze online kunt bestellen? Je leest het hieronder!

x box series x

Specificaties van de Xbox Series X

De Series X komt met enorm krachtige hardware wat ervoor zorgt dat er een heleboel nieuwe games mogelijk zijn. Hij is 2 keer zo sterk dan de Xbox One X en 8 keer zo sterk dan de Xbox One. De spelcomputer heeft een grote opslagruimte van 1TB. Hij draait op 3.8 Hertz en heeft 16GB werkgeheugen. Hierdoor zal je de games in volledige 4K resolutie zien. Het apparaat ziet eruit als een kleine computer, welke je staand en liggend bij de televisie kan neerzetten. De prijs van de Xbox Series S is $499 en vermoedelijk €499.

Specificaties van de Xbox Series S

De Xbox Series S wordt een beetje gezien als het kleine broertje van de Xbox Series X. Het ontwerp is ook letterlijk klein en compact. Het grote verschil van de Series S van de X is het feit dat de S volledig digitaal is. Dit betekent een wat beperkte opslagruimte, namelijk 512GB SSD. Dit valt wel uit te breiden met een solid-state-schijf van 1 TD. Deze variant draait op 3.8 Hertz en heeft een werkgeheugen van 10 GB. Hierdoor is hij net wat bescheidener, maar is toch een enorme vooruitgang vergeleken met de One series. Qua prijs zie je ook een flink verschil. Voor de Xbox Series S zal je $299 (en vermoedelijk €299) moeten betalen.

Laadtijd en nieuwe controller

Beiden spelcomputers hebben een veel snellere laadtijd dan de huidige spelcomputers. Hierdoor kan je enorm snel beginnen met spelen en heb je nagenoeg geen laadproblemen. De controle voor beide consoles wordt iets kleiner en slanker dan degene die je gewend bent van Xbox. Dit is gedaan zodat iedereen hem gemakkelijk kan vastpakken. Verder hebben ze de handgrepen wat in vorm verandert, zodat hij lekkerder in de hand ligt. Deze wireless controller kan naast de nieuwe series ook bij de Xbox One, pc, Android en iOS gebruikt worden.

Release datum en pre-order

Maar wanneer komen deze krachtige nieuwe spelcomputers op de markt? Microsoft heeft aangekondigd dat ze op 10 november 2020 uitkomen. Zo zou je tijdens de feestdagen lekker kunnen gamen! Let op; de pre-order begint al bijna! Je kunt de consoles vanaf 22 september bestellen.

Previous «
Next »