• Homepage
  • >
  • Software
  • >
  • Tips voor het installeren van Nieuwe Microsoft software op je pc

Tips voor het installeren van Nieuwe Microsoft software op je pc

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Installatie van nieuwe Microsoft software op je pc

Toen in de jaren 80 de eerste IBM computer op de markt kwam heeft Microsoft een gouden deal gesloten met het bedrijf door toen op elke IBM computer het besturingssysteem MS-DOS te laten installeren. Dit heeft ertoe geleid dat vandaag de dag Microsoft marktleider is op het gebied van besturingssystemen, maar ook andere software, zoals het populair Microsoft Office. Microsoft Windows is tegenwoordig toe aan versie 10 en nog steeds razend populair. Wil je ook Microsoft Windows 10 kopen of de nieuwste Microsoft Office 2019? Dan moet je wel op de hoogte zijn wat de mogelijkheden zijn om uit te kiezen.

OEM of RETAIL?

Als je Windows 10 wilt aanschaffen en installeren op je pc, zul je eerst een keuze moeten maken tussen de zogenaamde OEM versie of de RETAIL versie. Met de OEM versie is het mogelijk om Windows 10 te installeren op een pc die nog niet is voorzien van een besturingssysteem. Ook als je een oudere versie van Windows hebt kun je hier gewoon een de compleet nieuwe versie van Windows 10 overheen installeren. Je kunt uiteraard ook upgraden. Hiervoor is de RETAIL versie. De RETAIL versie zal een oudere Windows versie upgraden naar de huidige Windows 10 versie.

Windows Home of Windows Professional?

Vervolgens dien je ook nog de keuze te maken uit de Windows Home versie of de Windows Professional versie. De Home versie is de standaard editie van Windows 10, maar Professional heeft wat extra functies die vooral voor zakelijke gebruikers handig zijn. Zo is Bitlocker toegevoegd, waarmee je harde schijven en USB-sticks gemakkelijk kunt versleutelen, Remote Desktop om op afstand in te loggen en Update for Business, waarmee je gemakkelijk meerdere pc’s op een netwerk in één keer kunt updaten.

Microsoft Office 2019

Microsoft Office is wereldwijd het meest gebruikte kantoorsoftware met belangrijkste programma’s Excel, een spreadsheet en Word, een tekstverwerker. Microsoft Office Home & Student 2019 is de meest basic versie van Office. Voor thuisgebruik is dit voldoende, want de programma’s Excel, Word, Powerpoint en OneNote zijn hier onderdeel van. Wil je echt het complete Officepakket? Kies dan voor Microsoft Office Professional Plus 2019. Hier zijn naast de onderdelen die in Home & Student aanwezig zijn, de programma’s Outlook, Publisher, Acces en Lync toegevoegd. Heb je een Mac pc en je wilt met Microsoft Office werken? Koop dan Microsoft Office & Business. Dit pakket is vergelijkbaar met Home & Student en is ideaal voor thuisgebruik en voor zelfstandigen.            

Previous «
Next »