• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Naar welke technische functies is veel vraag?

Naar welke technische functies is veel vraag?

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
welke technische functies zijn populair

Het is geen geheim dat er in 2022 veel vraag is naar technisch talent, maar met welke functie eisen moet je rekening houden bij het zoeken naar een opleiding of werk? In deze blog kijken we naar de groeiende trends op de huidige technische arbeidsmarkt. Lees meer over de twee functies die we in 2022 populairder zullen zien worden, en naar welke kaders (en soft skills) werkgevers nu op zoek zijn bij nieuwe technische medewerkers. 

Bijna elk groot bedrijf heeft tegenwoordig software-ingenieurs nodig, en als we kijken naar de lijsten met de top 10 functietitels voor 2022, blijft Software Engineer bovenaan staan! Software-engineering is een geweldig startpunt voor diegenen die willen doorbreken in Tech, vooral voor mensen die probleemoplossend kunnen denken..

Dé talen om te leren voor banen in software-engineering in 2022

Over het algemeen is er veel vraag naar JavaScript, SQL (Structured Query Language, gebruikt om te communiceren met gegevens die zijn opgeslagen in een database) en Git (een versie controlesysteem dat veel wordt gebruikt in software-engineering).

Wat betreft een specifiek framework waar dit jaar veel vraag naar is, is het verstandig om React te leren, een zeer populair front-end framework dat wordt gebruikt om webapplicaties te maken. Ondertussen zijn er meer dan 10 miljoen live sites gebouwd met React! React laadt ook snel, kan worden gebruikt om HTML dynamisch te bouwen en werkt met een groot aantal backend-technologieën, bijvoorbeeld Ruby en Django. Bovendien maakt het kennen van React het gemakkelijker om andere JavaScript-frameworks te leren: de vaardigheden zijn overdraagbaar.

Welke soft skills zoeken werkgevers in nieuwe software engineers in 2022?

Voor studenten die afstuderen zijn data professionals zoals data engineer en data analyst de meest voorkomende beroepen. Het data science-veld blijft de meest uiteenlopende functietitels vertonen. Dat komt omdat bedrijven hun technologie teams zo verschillend structureren, en de data functie, verantwoordelijkheden en zelfs rapportagestructuur voor data rollen behoorlijk kunnen verschillen.

technische functies waar veel vraag naar is

De 5 tools om te leren voor data taken in 2022

Er zijn talloze tools beschikbaar op het gebied van data wetenschap, maar we zien voornamelijk werkgevers om tools vragen die worden gebruikt in ETL (extract, transform, load), cloud computing, datamodellering, datavisualisatie en model implementatie. Dit zijn de belangrijkste tools die we je aanraden om te leren als je in 2022 op wil vallen bij werkgevers:

– Leer SQL voor ETL (extract, transform, load). SQL is geweldig om de gegevens te begrijpen.

– Leer AWS voor cloudcomputing

– Leer voor gegevensmodellering Python en/of R. Er zijn verschillende Python- en R-bibliotheken die helpen bij het voorbereiden, modelleren en evalueren van gegevens. Omdat Python zo universeel is en kan worden gebruikt voor het opschonen van gegevens, is het zeker gewild bij tal van werkgevers.

– Voor datavisualisatie, leer Tableau

– Voor model implementatie, leer Flask en/of Streamlit

Wil je in 2022 breed inzetbaar zijn, begin dan met het creëren van een professionele identiteit. Het creëren van een goed LinkedIn-profiel met een sterk netwerk kan je een hoop opleveren voor een carrière in data science. Het creëren van een projectportfolio is ook van cruciaal belang bij het tonen van belangrijke technische vaardigheden die nodig zijn.

Het kunnen begrijpen en vertalen van zakelijke behoeften naar gegevens en ook omgekeerd is van cruciaal belang. De data wetenschappers die echt uitblinken in hun beroepsveld zijn degenen die effectief kunnen vertalen en in zowel technische als niet-technische talen kunnen spreken. 

Naar welke technische functies is veel vraag

Heb je een diploma nodig om in 2022 banen in software-engineering en data professionals te krijgen?

Het antwoord hierop is: absoluut niet! We zien nog steeds een trend van werving berust op basis van vaardigheden. Er is ook een groot aantal bedrijven die nu bewust op zoek gaan naar niet-opgeleide kandidaten van alle achtergronden. 

Previous «
Next »