Hoverboard de trend van het moment

 • Paul
 • 7 Years ago
 • Comments Off

Net als de meeste trends van tegenwoordig zul je ook van deze gehoord hebben: de Hoverboard. Niet zo lang geleden is het plotseling opgedoken en was dit tijdens Kerst op vele verlanglijstjes te vinden.

Wat is een Hoverboard nou precies?

Een Hoverboard is een Board met 2 wielen die je kunt berijden dankzij de elektromotor die de 2 wielen aandrijft. Je bestuurt het met je voeten. Wanneer je naar voren wilt gaan dan leun je naar voren en hetzelfde geldt voor wanneer je links, rechts en achteruit wilt rijden. De druksensoren registreren dan welk richting je op wilt gaan. Wanneer je het voor het eerst gaat rijden is het even wennen, maar voordat je het weet zul je er helemaal gewend zijn erop.

De naam Hoverboard zul je al veel eerder in de film ‘Back tot he Future2’ gehoord hebben. Dan zie je Marty McFly op een zwevend board die ze toen Hoverboard noemden. Men had later wel een zwevend Hoverboard uitgevonden, maar het heeft de naam Hoverboard niet gekregen.

Waarom is de Hoverboard plotseling zo bekend geworden?

De Hoverboard is vooral bij tieners snel populair geworden. Zij zijn het meest bezig met social media en weten wat de nieuwste trends zijn. Het begon eerst bij CNN in die de Hoverboard ‘één van de coolste stukjes technologie’ noemde de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Sindsdien zijn meerdere bedrijven het gaan maken en zijn vooral celebrities het gaan gebruiken. Sterren zoals Justin Bieber, Wiz Khalifa en ook Youtube bloggers hebben geholpen de Hoverboard populair te maken en snel ook.

Hoverboard en veiligheid

Er worden Hoverboards voor zowel kinderen als volwassenen gemaakt. Je zult je dan wel afvragen of een Hoverboard wel veilig is. Hoverboards zijn wel veilig. Ze kunnen goed balanceren zodat je er niet gemakkelijk er vanaf kan vallen en sommige van ze komen melden je om langzamer te rijden wanneer je te snel gaat. Je hebt misschien van gevallen gehoord waarbij Hoverboards plotseling in brand vliegen, maar dat komt heel weinig voor. Als je dit toch zoveel mogelijk wilt vermijden, moet je uit de buurt blijven van goedkope Hoverboards.

Wanneer je pas een Hoverboard uitprobeert, is het wel nodig om jezelf te beschermen met een helm en knie en elleboog beschermers. Vooral kinderen moeten ze dragen, want zij zijn eerder geneigd brokken te maken. Maar wanneer je eenmaal gewend bent erop hoeft dat niet meer.

De voordelen van een Hoverboard

Behalve dat een Hoverboard leuk is, komt het ook met een aantal voordelen die vele mensen zullen waarderen:

 • Hoverboards zijn zuinig: Ze werken op elektriciteit en je hoeft ze alleen aan de lader te plaatsen wanneer de accu leeg is.
 • Ze zijn milieuvriendelijk: Hoverboards maken geen geluid, dus je zal niemand tot last zijn. Ook verbruiken ze geen benzine, waardoor ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Ze zijn compact: Zo een Hoverboard opbergen gebeurt zonder problemen, omdat het niet veel plaats inneemt. raakt de accu leeg wanneer je ermee op straat bent? Geen probleem. Je tilt het maar op en neemt het zo mee naar huis. Je kunt het ook op bussen en trammen meenemen.
 • De onderdelen zijn volop verkrijgbaar: De webshops die de Hoverboards verkopen hebben ook de nodige onderdelen te koop. Je zult dus geen moeite hebben om onderdelen te vervangen.

Wil je een Hoverboard kopen? Dat kun je het best online doen. Er zijn verschillende webwinkels die Hoverboards van goede kwaliteit verkopen. Er zijn buitenlandse webshops, meestal van China, die ook Hoverboards verkopen maar het is beter om een Hoverboard in eigen land te kopen. Dit omdat je niet lang hoeft te wachten om je Hoverboard te krijgen en je hoeft het niet helemaal naar China terug te sturen wanneer er iets mis mee mocht zijn.

Is een Hoverboard verboden in Nederland?

Een Hoverboard is niet verboden in Nederland, maar voordat je een Hoverboard gaat kopen, is het belangrijk om te weten dat je in Nederland niet met een Hoverboard op straat mag gaan. Ook mag je niet op stoepen en paden rijden ermee. Het is helemaal legaal om een Hoverboard te kopen en te berijden, zolang dat op je eigen terrein gebeurt. Een Hoverboard heeft geen stuur of zitplaatsen, dus het kan in geen enkel voertuig categorie geplaatst worden. Wanneer je ermee op straat gaat is er kans dat een agent je een boete gaat opleggen of zelfs je Hoverboard kan afpakken. Dit komt niet vaak voor, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn. Het beste wat je kunt doen, is het buiten de bebouwde kom meenemen en het op een rustige plek berijden.

In België is het helemaal legaal om een Hoverboard te kopen en te rijden, dus je zou ook daar een keertje gaan om je Hoverboard zonder problemen te kunnen gebruiken.

Accessoires voor je hoverboard

Er zijn een aantal accessoires die je Hoverboard beschermen en het ook leuker maken om te gebruiken:

 • Een hoes: Om je Hoverboard te beschermen kun je een siliconen hoes ervoor kopen. Wanneer je het gaat gebruiken heb je dan een extra laag om het te beschermen tegen deukjes en krasjes. Ze komen in verschillende kleuren en patronen, dus je gaat niet rond hoeven rijden met een saaie, zwarte hoes.
 • Een tas: Een tas is handig voor wanneer je je Hoverboard ergens naartoe wilt meenemen. Je kan je Hoverboard ook erin opbergen zodat er geen stof erop kan zitten. In de tas is er ook plaats voor andere Hoverboard accessoires zoals de oplader.
 • Een stuur: Voor mensen die wel een Hoverboard willen gebruiken, maar toch niet op hun gemak voelen erop, is er de keuze om een stuur te kopen. Die kan men dan aan de Hoverboard vastmaken en heeft de persoon dan ergens om zich aan vast te houden. Zorg er wel voor dat de Hoverboard die je koopt deze mogelijkheid wel heeft.
 • De Hoverkart: Deze accessoire verandert de Hoverboard helemaal. Je kan er nu op zitten en de Hoverboard als een Go-Kart gebruiken.

Je ziet dus dat een Hoverboard niet alleen door tieners of kinderen gebruikt kunnen worden. Volwassenen kunnen het ook gebruiken en er veel plezier mee beleven. Als je van plan bent om eentje aan te schaffen is het beter om een duurdere exemplaar te nemen dan een goedkope. De duurdere komen soms ook met handige extraatjes, zoals Bluetooth waardoor de persoon die het gebruikt ook nog naar liedjes kan luisteren. Ook is er meer kans dat je een Hoverboard neemt die van betere kwaliteit is gemaakt en ook langer mee zal gaan.

Previous «
Next »