• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Chinese mobiele telefoons, wat zijn de ervaringen?

Chinese mobiele telefoons, wat zijn de ervaringen?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Chinese mobiele telefonie

De laatste tijd heeft China steeds meer inbreng op de markt van mobiele telefonie. De telefoons zijn vaak goedkoper
dan telefoons van Apple en Samsung. Sommige zijn werkelijk goed, maar sommige zijn dan ook goedkope troep en kun je beter niet kopen. Wij lichten een aantal Chinese mobiele telefoons voor je uit.

Xiaomi Redmi

Dit merk verkoopt telefoons van rond de 140 euro. Een voorbeeld is de Xiaomi Redmi Note 2 die zeer goede recensies krijgt. Vrijwel alle telefoons van dit merk hebben goede specificaties en gaan lang mee. De Note 2 heeft bijvoorbeeld een enorm werkgeheugen. De camera’s zijn goed en bijna alle onderdelen zijn vervangbaar. Ook telefoon zelf ziet er goed uit. Kortom, dit merk verkoopt telefoons met een goede prijskwaliteit-verhouding.

Doogee

Dit merkt verkoopt ongelofelijk goedkope telefoons. Een voorbeeld is de Doogee X5 die maar 50 euro kost. De telefoons hebben geen geweldige specificaties, maar zijn goed te doen en gaan lang mee. Ook de vorm van de telefoons zijn mooi, ze houden lekker vast. De camera en het werkgeheugen zijn redelijk goed en alle onderdelen zijn vervangbaar. De telefoon is geschikt voor particulieren, maar als je veel met je smartphone werkt (bijvoorbeeld voor je werk) kun je beter een snellere telefoon met meer werkgeheugen kopen.

Blackview

Een telefoon zoals de Blackview A8 is goedkoop (ca. 40 euro) en ziet er goed uit, maar zal je teleurstellen. Ten eerste is de levertijd enorm (als je hem daadwerkelijk vanuit China besteld hebt). Op papier zijn de speficicaties goed, en de telefoon draait op een redelijk recente Android versie. Maar de telefoons worden na een aantal apps geïnstalleerd te hebben heel langzaam. De camera is daarentegen wel goed, maar bij donker licht valt deze wederom tegen.
De smartphones van Blackview lijken goede, goedkope telefoons, maar zijn slecht van kwaliteit en zelfs voor dit geld het niet waard.

Previous «
Next »