• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe computer

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe computer

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

Een nieuwe computer uitkiezen is geen eenvoudige klus. Er zijn zoveel verschillende modellen, dat je gewoon niet meer weet wat kiezen. Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kan letten, zodat je makkelijk de perfecte computer eruit kiest. We vertellen je wat deze zijn!

De beeldkwaliteit

Als je een nieuwe computer zoekt, dan is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van je beeldscherm, voornamelijk als je een computer koopt voor het kijken van films, om foto’s mee te bewerken, om spelletje mee te spelen, enzovoort. Als je een beetje goede kwaliteit wilt, dan kan je het best kiezen voor een resolutie van minstens 1920×1080 (Full HD). Heb je een uitstekende beeldkwaliteit nodig, kies dan voor een 4k scherm. Dit is een aanrader voor fotografen en grafische tekenaars!

De grootte van je computer

Computers komen meestal in het 15-inch formaat, maar ook de 11 inch, 13 inch en 17 inch zijn gangbaar. Wat voor jou de beste grootte is, hangt af van waarvoor je hem gaat gebruiken en hoe draagbaar hij moet zijn. Als je je laptop vooral op verplaatsing wilt gebruiken, bijvoorbeeld als je hem mee wilt nemen naar school, dan kies je het best voor een kleiner formaat. Zal je laptop vooral op één plaats blijven staan en/of gebruik je hem voornamelijk om mee te gamen? Dan kies je het best voor een groot formaat!

De levensduur van de batterij

Een goede batterij is voornamelijk belangrijk als je de laptop vaak overal mee naartoe zal nemen. Er is niet overal een stopcontact. Meestal wordt er aangegeven hoelang de batterij gemiddeld zal meegaan.

Het werkgeheugen

Als je veel programma’s in één keer wilt open hebben staan of als je met zware programma’s werkt, dan is ook het werkgeheugen belangrijk. Een werkgeheugen van 8GB is voor de meeste onder ons voldoende, maar voor de professionals is toch 16 of zelfs 32 GB aangeraden!

De geheugencapaciteit

Een laptop met een grote geheugencapaciteit is belangrijk als je de computer gebruikt voor je werk of studie. Je kiest dan het best voor een geheugen van 256GB of zelfs 512GB. Als dit nog niet voldoende is, dan kan je altijd nog een harde schijf bijkopen. Het nadeel is wel, dat een harde schijf meer lawaai maakt en een SSD efficiënter werkt, denk hier dus goed over na!
Ben je opzoek naar een laptop, maar heb je momenteel geen financiële middelen genoeg? Kijk dan voor een snelle lening via Ferratum. Je kan er snel en makkelijk een lening afsluiten zodat je met een n26 mastercard je nieuwe laptop alsnog kunt afrekenen. Zo hoef je niet langer te wachten op de laptop van je dromen!

Previous «
Next »