Makkelijker en effectiever thuiswerken

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
Makkelijker en effectiever thuiswerken

Jarenlang werd thuiswerken gezien als dé oplossing voor de fileproblemen, maar Nederlanders waren niet zo ver te krijgen. Hier was een coronacrisis voor nodig, want Nederland werkt nu massaal thuis.

Thuiswerken heeft niet alleen een positieve invloed op de indamming van het virus, ook het ‘smart’ werken wordt gedwongen zich te ontwikkelen. Ondanks dat niet iedereen zit te wachten op de moderne snufjes, zoals beeldbellen en Microsoft Teams, wordt er toch van werknemers verwacht om de digitale wereld zich steeds meer eigen te maken. In de tijd van het coronavirus moeten we online werken en vergaderen, maar hoe doen we dat als we geen laptop of computer tot onze beschikking hebben?

Een laptop of computer in huis 

Hoewel de digitale economie de laatste jaren enorm is gegroeid, is niet iedereen meegegaan met de tijd. Lang niet iedereen heeft thuis een goed werkende computer of laptop tot zijn beschikking, en dat is in het coronatijdperk een kriem. Er wordt verwacht dat je thuis ook zo goed mogelijk werk levert, maar de middelen zijn beperkt. Niet iedere laptop heeft tevens de goede programma’s of database. Er is een grote behoefte aan laptops en computers bij het thuiswerkend personeel. Het is aan de werkgever om te beantwoorden aan deze behoefte.

Het is een grote investering voor het bedrijf om die digitale middelen aan te schaffen voor hun thuiswerkend personeel, maar dit is niet de enige oplossing. Een laptop of een computer huren kan de uitkomst bieden. Het is belangrijk voor het bedrijf om zo productief mogelijk te blijven werken en de werkgever dient de werknemers in staat te stellen dit te kunnen doen. Natuurlijk zouden we het liefst de werknemers gewoon naar het werk willen laten komen, maar we willen ook het verspreiden van het coronavirus niet op ons geweten hebben.

Wennen aan thuiswerken

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Er is veel afleiding in en rondom het huis, waardoor het werk snel een beetje links komt te liggen. Het is daarom van belang om thuis een plek te maken die zo veel mogelijk overeenkomt met uw werkplek. Als een laptop huren hiervoor noodzakelijk is, dan moet dat geregeld worden. We willen in deze tijd onze maatschappij zo goed mogelijk door laten draaien. Bedrijven proberen zo goed als het kan hun hoofd boven water te houden en hiervoor is effectief werk nodig. We moeten samenwerken en er samen voor zorgen dat werkgever en werknemer zo makkelijk en effectief mogelijk hun werk kunnen doen. Alleen dan laten we het coronavirus ons niet klein krijgen!

Previous «
Next »