De 5 beste gadgets voor tijdens het thuiswerken

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

Thuiswerken is steeds populairder geworden! Niet alleen als gevolg van de coronacrisis, maar ook daarvoor al. Je hoeft niet langer in de file te staan om naar kantoor te komen, je hebt tijd om samen met de kinderen te lunchen, enzovoorts. Om het thuiswerken zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken, mogen een aantal gadgets niet ontbreken! In dit artikel hebben we vijf van deze gadgets voor je op een rijtje gezet. Welke van deze hulpmiddelen heb jij al in huis? 

Tijdens het werken vanuit huis is het erg belangrijk om in de juiste houding te werken. Doe je dit niet, dan loop je het risico op blijvende nek- en rugklachten. Ook aan je polsen en handen kunnen complicaties optreden, wanneer gedurende een langere tijd in een verkeerde houding gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan klachten gerelateerd aan RSI. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan het creëren van een geschikte werkplek. De gadgets die in dit artikel besproken worden kunnen hier aan bijdragen. 

#1: een krachtige computer

Thuiswerken betekent voor veel mensen, dat zij uren achter de computer moeten zitten. Een krachtige computer mag daarom niet ontbreken! Bouw zelf een pc om deze volledig op je wensen aan te laten sluiten. Hoeveel werkgeheugen heeft de computer nodig? Welk intern geheugen geef je de pc? Mocht je weinig kennis hebben over de onderdelen van een computer, dan kun je voor een bestaand model kiezen. 

Houd er hierbij rekening mee, dat de computer na de coronacrisis wellicht een ander doel krijgt. Wil je de computer gebruiken om te kunnen gamen? Maak je van de computer een losse server om programma’s te kunnen draaien? Enzovoorts. Het is sterk aan te raden om hier rekening mee te houden bij het samenstellen of vergelijken van computers. 

#2: een telefoon met je agenda 

Niet alleen breng je veel tijd door achter de computer bij het thuiswerken. Ook zal je regelmatig bellen met collega’s of klanten. Naast de computer is om die reden de telefoon onmisbaar. Kies je voor een dure iPhone van Apple, of ga je voor een goedkoper model van bijvoorbeeld Huawei? Wellicht heb je een zakelijke telefoon van je werkgever? In beide gevallen kan het slim zijn om een telefoonverzekering af te sluiten. Het voorkomt hoge kosten, als bijvoorbeeld je kat de telefoon van het bureau slaat. Ook is het niet ongebruikelijk dat men kinderen met de telefoon laat spelen. Het toestel kan al snel defect raken, wanneer een kind deze laat vallen! 

Zoek op internet naar gidsen waarin de handigste apps voor een mobiele telefoon of tablet worden besproken. Het helpt je nog meer uit je dag te halen! Stel bijvoorbeeld in dat je tijdens bepaalde tijden enkel gestoord mag worden door een telefoontje. Meldingen vanuit de verschillende apps worden in dit geval geblokkeerd. Zo blijf je goed bereikbaar, maar word je niet voortdurend gestoord door vrienden of familie. 

#3: een comfortabele headset 

Een derde gadget die niet in je kantoor aan huis mag ontbreken is de headset. Losse oortjes zitten vaak niet prettig genoeg, om ze meerdere uren te kunnen dragen. Een headset voor gamers is wellicht net wat te groot! Op internet vind je handige koopgidsen met verschillende soorten hoofdtelefoons. Voor welk model kies jij? 

Het is raadzaam om voor een USB-headset te kiezen, wanneer je weinig verstand hebt van het instellen van headsets binnen de programma’s op je computer. Bij een headset met zogenaamde mini jack is de kans groot, dat je bij applicaties als Microsoft Teams en Skype in moet stellen welke microfoon gebruikt moet worden. In dit geval de microfoon van de headset, in plaats van die van de computer. 

#4: een tweede scherm 

Behoud het overzicht en kies voor een tweede scherm! Een tweede scherm is zowel handig voor mensen die een laptop gebruiken, als voor gebruikers van een desktop. Op het ene scherm zet je documenten met informatie. Op het andere scherm werk je deze informatie uit in een eigen stuk. 

Net als voor de computer geldt ook bij de aanschaf van een tweede scherm, dat het verstandig is om alvast vooruit te denken. Verwacht je het scherm na de coronacrisis nog steeds te gebruiken? In dat geval loont het om hier iets meer in te investeren. Een goed scherm is ideaal tijdens het spelen van bijvoorbeeld games! Vergelijk vooraf verschillende formaten in een fysieke winkel. 

#5: los toetsenbord en een muis 

Werk je op kantoor vaak op je laptop? Bij thuiswerken is het veel prettiger om een los toetsenbord en een eigen muis te gebruiken. Kies bij voorkeur voor draadloze modellen, die werken op basis van bluetooth. Wel zo comfortabel! Eerder beschreven we al, dat klachten aan de pols of handpalm voorkomen moeten worden bij het thuiswerken. Zoek daarom bij voorkeur naar een ergonomische muis. Bij deze modellen is rekening gehouden met de vorm van de muis, wat de kans op klachten verkleint. 

Previous «
Next »