Veilig online met NordVPN of GOOSE VPN

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Waarom VPN?

Wie zijn of haar veiligheid, anonimiteit en vrijheid op het internet voorop heeft staan kiest voor het gebruik van een VPN. Bij het gebruik van een Virtual Private Network kies je voor extra versleuteling tegen hackers alsmede controlerende overheden. Ook wanneer je gebruik wilt maken van een locatie gelimiteerde website of applicatie via het internet kan VPN uitkomst bieden. Er is een zee van aanbieders van VPN diensten en het is niet zo makkelijk om een goede aanbieder te vinden die ook nog eens een scherpe prijs vraagt voor een extra veilige verbinding met het internet.

De verschillen

Het lijkt onbelangrijk welke aanbieder van VPN diensten je kiest en daardoor kijken veel mensen enkel naar de prijs. Niets is echter minder waar! Onderling zijn er grote verschillen in de toepasbaarheid van VPN diensten. Waar sommigen een datalimiet hanteren, bieden anderen weer ongelimiteerd dataverbruik. Laten we er eens twee onder de loep nemen.

Van eigen bodem

Een relatief nieuwe speler op de markt. Laten we eens naar een GooseVPN review uit Nederland. Zij bieden een basispakket van € 2,99 per maand aan. Geen toeters en bellen maar een rechtdoorzee standaardpakket. Het nadeel van het basispakket is dat het een datalimiet heeft van 50GB per maand. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je enkel surft en e-mails verstuurt. Als je echter ook regelmatig een film wilt downloaden of streamen dan is 50GB niet veel. Elk extra 5GB kost € 0,49 die je via de website of de cliënt applicatie kunt aanschaffen. Met het unlimited abonnement van GooseVPN is er geen limiet en het werkt uitstekend met bijvoorbeeld Netflix en P2P netwerken zoals torrent websites. De prijs is € 12,99 per maand of € 4,99 per maand wanneer je meteen voor een jaarinschrijving kiest. Er wordt gebruikt gemaakt van 256-bits encryptietechnologie en dat is afdoende. Je hebt de keuze tussen het OpenVPN protocol en het IKEv2 protocol.

Over de grens

NordVPN heeft Panama gekozen als locatie. Hierdoor zijn er weinig instanties en is er weinig wetgeving die inzage in dataverkeer afdwingen. De encryptie is een 2048-bits SSL versleuteling en dat is een bijzonder sterke en daadoor extra veilige codering. NordVPN heeft eigen DNS-servers en waarborgt alle privacy door geen logbestanden bij te houden. NordVPN biedt geen waaier aan abonnementen aan. Het abonnement is al compleet zoals het is. Het verschil in prijs zit bij NordVPN in de looptijd van je abonnement. Sluit je een maandabonnement af dan kost het je $ 11,95. Bij een looptijd van 12 maanden betaal je $ 5,75 per maand en het goedkoopst ben je uit bij het 2 en het 3-jarigplan. Respectievelijk $ 3,29 en $ 2,75 per maand. Met NordVPN heb je een ervaren VPN aanbieder te pakken met servers in meer dan 60 landen en een dubbele VPN encryptie.

 

Previous «
Next »