Het belang van goede hosting

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Je zou het zo misschien niet denken, maar een goede hosting biedt de basis voor het succes van je website. Onprofessionele hosting kan je website bijvoorbeeld traag maken, wat ervoor zorgt dat bezoekers de website snel verlaten en vervolgens niet meer terugkomen. Maar behalve een verhoogde en betrouwbare gebruiksvriendelijkheid heeft een goede hosting meer voordelen dan je denkt.

Wat is hosting eigenlijk?
Hosting houdt in principe in dat je een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server huurt. De web host zorgt er middels updates voor dat je e-mail en website werken. Daarnaast zorgt de web host er ook voor dat de server beveiligd is en de website geconfigureerd; wat weer zorgt voor snelheid en gebruiksgemak.

Het verschil tussen web hosting en VPS hosting
In tegenstelling tot het ‘standaard’ web hosting waar de web host alle technische aspecten verzorgd, is VPS hosting helemaal in eigen handen. De afkorting VPS staat dan ook voor Virtual Private Server: jouw eigen stukje virtuele server. Dit maakt bijvoorbeeld Argeweb VPS hosting ideaal voor degenen met een technische achtergrond. Je kan zelf beslissen of je met Linux of Argeweb Windows VPS werkt en bepaalt je eigen besturingssystemen. Zo heb je alles omtrent je website helemaal in eigen hand.

Zoekresultaten
Een goede hosting is belangrijk voor zoekmachines zoals Google. Een snelle server betekend bijvoorbeeld dat je website eerder geladen is, dit is weer goed voor de gebruiksvriendelijkheid. Een snelle website doet het weer beter in de zoekresultaten. Google baseert de zoekresultaten dan ook deels op de betrouwbaarheid, de snelheid, de locatie en het IP adres van de server. Zo komt je SEO geschreven blog ook zeker hoger in de zoekresultaten.

Ontwikkeling van de website
Ieder hostingpakket biedt een standaard hoeveelheid aan schijfruimte en dataverkeer. Mocht je een website hebben die veel in ontwikkeling is (meer foto’s, video’s et cetera) kun je deze standaard hoeveelheid schijfruimte snel ontgroeien. Houd bij het kiezen van de juiste host dan ook niet alleen rekening met het huidige perspectief, maar richt je blik op de toekomst. Tip: bekijk eens de Argeweb VPS hosting.

Het belang van beveiliging
We leven in een online wereld en hackers vinden steeds meer manieren om persoonsgebonden informatie te confisqueren. Zorg dan ook dat je regelmatig back-ups maakt van je website en dat alles continu up-to-date is. Een update op je platform betekent ook dat je direct de nieuwste beveiligingsupdates live hebt. Een goede host biedt standaard een sterke server beveiliging om op deze manier gevoelige informatie veilig te stellen. Ook dat maakt goede hosting van groot belang.

Previous «
Next »