De opties van Google Chromecast op een rijtje

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
chromecast installeren

Google Chromecast is al vele jaren op de markt. Ben je nog niet bekend met dit product en zou je de de mogelijkheden van Google Chromecast graag willen ontdekken? Hier vind je de voordelen op een rijtje.

Klein en fijn

De Google Chromecast kent een zeer praktisch ontwerp: dankzij het compacte formaat kan je hem overal fijn wegwerken. Het enige wat het apparaat nodig heeft is voeding via een kabel en dat is het. Daarbij hoef je ook geen smart televisie in bezit te hebben: een HDMI ingang is voldoende.

Installatie

De Chromecast installeren is ook een fluitje van een cent. Je zorgt wel eerst ervoor dat het apparaat aanstaat. Vervolgens kan je dankzij Google Home de installatie volgen, hiervoor is geen technische kennis nodig, zorg er wel voor dat je het SSID/wachtwoord van je netwerk bij je houdt om het apparaat toe te voegen. Wanneer je klaar bent met de chromecast installeren kan je meteen aan de slag gaan.

Content afspelen

De mogelijkheden van Google Chromecast zijn groot op het gebied van content: je stuurt data naar een televisie zonder gedoe met kabels. Hierbij kan je denken aan foto-, video- of geluidsbestanden. Het is wel belangrijk om te kijken naar de snelheid en sterkte van je netwerk: wanneer deze niet optimaal is opgezet, kan dit voor storingen zorgen. Apps als Netflix hebben de mogelijkheid om beeld vanaf je smartphone naar je televisie te sturen.

Je eigen filmserver streamen

Omdat video afspelen een van de opties van Google Chromecast is, hebben diverse bedrijven hier slim op ingespeeld. Denk bijvoorbeeld aan mediaspelers met een ingebouwde streamfunctie die jouw materiaal kunnen streamen naar de televisie. Het is zelfs mogelijk om met behulp van bijvoorbeeld Kodi een eigen filmdatabase te gebruiken die je via diverse smart devices beheert. Een druk op de knop en de video wordt op je televisie afgespeeld.

Previous «
Next »