Maak jouw online pubquiz tot een succes

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
online pub quiz

Je ziet het de laatste tijd steeds meer: groepen mensen die online een pubquiz spelen. Door de huidige situatie met de lockdown is dit dan ook een erg leuke manier om in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s. In deze tijden kan dat namelijk nog een flinke uitdaging zijn. Wil je er zeker van zijn dat de online pubquiz die jij organiseert een succes is, en dat mensen het niet saai gaan vinden? Lees dan verder.

Juiste hoeveelheid vragen

Het spelen van de quiz zal het hoofdingrediënt zijn van de avond. Je wil daarom dat met name deze in de smaak valt. Onder andere is het daarom belangrijk om niet te veel vragen toe te voegen, maar ook zeker niet te weinig. Het moet niet in herhaling vallen, en je wil niet dat mensen teleurgesteld zijn dat de quiz voorbij is. Maak je zelf een quiz? Speel hem dan zelf eens, en kijk hoe lang je er over doet en of je de hoeveelheid vragen zelf prettig vindt. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je met een groep een stuk langer zal doen over de vragen dan alleen.

Regel snacks voor iedereen

Het is wel zo leuk dat wanneer je dit met een groep speelt, iedereen ook een soortgelijke ervaring heeft. Nu hoort een borrel er uiteraard ook bij. Heb je het budget? Regel dan voor iedereen een pakketje met wat te drinken en een paar kleine hapjes. Vraag vooraf natuurlijk ook of er mensen zijn die niet drinken. Zo kun je met iedereen rekening houden, en is er een sterker gevoel van samen zijn. Bovendien maakt een borrel het alleen nog maar gezelliger.

Test alles vooraf

Dat online werken gaat niet altijd helemaal soepel en nu nog steeds kan het best een flinke klus zijn om iedereen op het juiste moment bij elkaar te krijgen. Zorg er allereerst voor dat iedereen de juiste tijd heeft, maar ook dat iedereen weet waar hij of zij moet zijn. Het liefst test je alles vooraf, net als het klaarzetten van de quiz bijvoorbeeld. Je wil niet dat er op het moment zelf allerlei technische dingetjes niet soepel lopen of misgaan, en dat er veel tijd besteed wordt aan het oplossen hiervan. Zorg ervoor dat jouw Acer adapter of Lenovo adapter ook tijdig in de laptop zit, zodat je laptop niet onverwachts leeg raakt. Dat moeten we natuurlijk ook niet hebben.

Previous «
Next »