Waarom een VPN ook voor bedrijven een uitkomst is

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
vpn bedrijven

Gevorderde gebruikers van computers, smartphones en tablets weten vaak al hoe handig een VPN kan zijn. Het biedt jou de mogelijkheid om anoniem te zijn online, je data wordt versleuteld en via een omweg geleid waardoor het moeilijk te onderscheppen is én je kunt je locatie manipuleren. Zo kun je dus ook op vakantie je streamingsdiensten naar wens gebruiken, bijvoorbeeld. Maar een VPN is niet alleen handig voor particulieren die anoniem willen internetten, maar biedt ook voor bedrijven een uitkomst.

AVG

De privacywet AVG is een wet die veel gevolgen heeft gehad, ook voor bedrijven. Die zijn verplicht om conform die wet de gegevens van klanten te beveiligen en beschermen. Dat is natuurlijk niet onterecht, want een datalek waarbij persoonlijke gegevens op straat komen te liggen is erg pijnlijk voor zowel de ‘slachtoffers’ als het bedrijf of de organisatie zelf. Goede versleuteling van gegevens zorgt ervoor dat gegevens die onderschept worden niet bruikbaar zijn. Een VPN zorgt voor een extra slot op de deur, door een omweg in te bouwen met extra versleuteling. Zo wordt het voor cybercriminelen én de overheid erg moeilijk om data te onderscheppen en bruikbaar te maken. De VPN server heeft daarnaast ook geen plicht om data te bewaren. Lees er meer over in deze Surfshark review.

Thuiswerken

Thuiswerken kende natuurlijk voor corona al een opgaande trend. Door de coronamaatregelen werken er inmiddels veel meer mensen thuis. Steeds meer mensen ontdekken dan ook dat dit eigenlijk heel goed mogelijk is en dat smaakt naar meer voor ná het coronatijdperk. Voor een deel van die mensen geldt echter dat men van afstand moet inloggen op het bedrijfsnetwerk om hun werk te kunnen doen met behulp van bedrijfsdata en de applicaties die in gebruik zijn voor de bedrijfsvoering. Die verbinding leggen van buitenaf opent de deur voor een datalek. Een VPN kan dat gat dichten en ervoor zorgen dat de privacy ook gewaarborgd blijft als men van buitenaf moet inloggen op het bedrijfsnetwerk. Lees in deze NordVPN review hoe deze aanbieder van VPN zich hierop onderscheidt van andere aanbieders.

vpn voor bedrijven

Werken op openbare plekken

Medewerkers kunnen natuurlijk ook op andere plekken dan thuis willen kunnen werken in een ‘normale’ situatie waarbij vrij reizen en klanten ontmoeten mogelijk is. Om hun tijd zo productief mogelijk te kunnen inzetten, is het handig als men bijvoorbeeld in de trein of in een horecagelegenheid kan werken. Daar maak je echter doorgaans gebruik van onveilige openbare netwerken waarbij er maar al te vaak data gestolen wordt. Een VPN kan ook dit probleem oplossen en werken op openbare plekken veiliger maken.

Alle reden dus voor bedrijven om ook de voordelen van een VPN te gaan ontdekken. Het is namelijk een ideale oplossing voor het beveiligen van zowel bedrijfsdata als klantgegevens in verschillende werksituaties, zoals je kunt lezen.

Previous «
Next »