Zo haal je meer uit je online handel: van linkbuilding tot marktplaatsen

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
online handel opzetten

Wil jij online computers gaan verkopen, of tweedehands smartphones? Of misschien wil je wel een reparatiedienst gaan aanbieden. Dan wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk klanten weten te vinden. Maar de concurrentie is groot online. Wat kun je doen om je kansen te vergroten? We bespreken drie belangrijke instrumenten.

Linkbuilding

Mensen zijn altijd op zoek naar de juiste prijs voor de gewenste producten of diensten. Dat betekent dat men, ook als men wel bekend is met een aantal aanbieders, eens rondkijkt wat er op Google zoal te vinden is. Het is dus zeker zinnig om ervoor te zorgen dat je hoog in de zoekresultaten komt bij zoektermen die verband houden met jouw aanbod. Verschillende factoren dragen daaraan bij. Autoriteit is er daar één van. Om autoriteit te krijgen, moet Google kunnen vaststellen dat andere websites naar jouw website linken in een relevante context door middel van wat men backlinks noemt. De snelste weg naar het opbouwen van een substantieel aantal kwalitatief goede backlinks, is door te investeren in een linkbuilding pakket. Je hoeft er dan niets voor te doen omdat het voor je geregeld wordt.

Marktplaats

Je hóeft natuurlijk niet enkel je geld op je eigen website te zetten om online verkoop te genereren. Veel Nederlanders zoeken immers ook op Marktplaats naar producten in de hoop er daar minder geld aan kwijt te zijn. Ook bedrijven kunnen daar echter adverteren en hun spullen aan de man brengen. Zij kunnen een prominente plek in de zoekresultaten ‘kopen’. Het schept wel vertrouwen als achter die advertentie een ook website met meer informatie zit. Op die manier kun je ook de vaak wat schimmigere advertenties van particulieren voorbijstreven.

online marketing

Verschillende mogelijkheden voor online marketing

Vergeet nooit te investeren in marketing, want je moet je producten wel onder de aandacht brengen. Online marketing is natuurlijk breder dan een advertentie op Marktplaats of een deugdelijke website met backlinks op andere websites. Adverteren op andere online platforms zoals Google zelf, maar ook op social media, kan ook waardevol zijn als je het op de juiste manier doet. Daarbij moet je er vooral voor zorgen dat je je publiek goed afbakent, zodat je heel gericht kunt adverteren. Maar je kunt ook wat meer verholen adverteren voor je bedrijf. Als je je niet bewust bent van wat er allemaal voor een mogelijkheden om je producten of diensten onder de aandacht te brengen, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op een marktplaats voor marketing. Daar vind je tal van mogelijkheden waarvoor je een pakket kunt aanschaffen, zodat het voor je geregeld wordt.

Verder is het natuurlijk van aanzienlijk belang dat je de SEO van je website op orde hebt, zodat je goed gevonden wordt op relevante zoektermen. Maar ook de ervaringen van je klanten kunnen van waarde zijn. Zorgen dat mensen razend enthousiast over jouw diensten of producten worden, zodat ze het woord verspreiden!

Previous «
Next »