Freelance developer en app ontwikkeling

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
Freelance developer en app ontwikkeling

De wereld van tegenwoordig speelt zich voornamelijk af op het internet. Bedrijven spelen hier ook steeds meer op in. Zo hebben veel bedrijven of organisaties steeds meer behoefte aan online aanwezigheid en speelt marketing zich voornamelijk online af. Zo is het belangrijk om een website te hebben en ook zijn er veel bedrijven te vinden op diverse social media kanalen. Daarnaast hebben de meeste winkels ook een online versie, namelijk de webshop. Zonder webshop is het als winkelketen soms zelfs nauwelijks nog mogelijk om te overleven.

Voorts hebben vele bedrijven en organisaties een eigen app. Zo maak je je als bedrijf goed zichtbaar en kun je altijd beschikbaar zijn voor je klanten. Op de app kunnen klanten inloggen en hun gegevens bekijken, maar je kunt als merk ook een app maken waar klanten producten of diensten kunnen kopen. In de huidige online wereld kun je niet langer achterblijven. Heb je als bedrijf, organisatie een app nodig? Zet dan eenvoudig freelance developers in. Zij ontwikkelen met gemak een prachtige gebruiksvriendelijke app voor je wat jouw bedrijf direct naar een hoger level zal tillen.

Verschillende soorten developers

Developers staan ook wel bekend als programmeurs en webontwikkelaars. Zij kunnen jouw bedrijf, organisatie of merk als geen ander helpen met het ontwikkelen van een app. Welke werkzaamheden moeten er precies gedaan worden? Er zijn namelijk veel verschillende soorten freelance developers. Zo zijn er back end, front end, full stack en app developers. Er zijn freelance developers beschikbaar die het hele proces met je kunnen doorlopen, maar ook developers die zich focussen op een gedeelte van het project. Deze front en back end developers zijn experts in hun vakgebied. Haal hun ervaring, expertise en unieke vaardigheden in huis als je een slimme, goedwerkende en gelikte app wilt.

Front end developer

Het ontwikkelen van een app bestaat uit twee delen: het zichtbare en onzichtbare gedeelte voor de klant. Een front end developer freelance houdt zich bezig met alle zichtbare delen voor de klant. De front end developer houdt zich bezig met het ontwikkelen van websites, apps, webshops en andere digitale programma’s. Een front end developer houdt zich niet alleen bezig met het technische aspect hiervan, maar ook op het design en usability. Zo is het enorm belangrijk dat het de juiste doelgroep aanspreekt en zeer gebruiksvriendelijk is. Een front end developer werkt met verschillende scripttalen en beheersystemen zoals, CSS, HTML of WordPress.

Back end developer

De back end developer houdt zich bezig met de onzichtbare delen voor de klant. Een website of een app functioneert op een technische basis. De back end developer werkt aan het technische gedeelte achter de schermen. Tijdens de ontwikkeling van een app werken de front en back end developers nauw samen. Het zichtbare gedeelte van de app, website of webshop moet natuurlijk goed afgestemd worden op het niet zichtbare gedeelte. Wil je je het optimale resultaat van een app of website, zet dan een front en een back end developer in als bedrijf en profiteer van de voordelen. 

Previous «
Next »