3 tips voor het opzetten van een goede website

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
webdesign template

Ga jij een eigen website starten? Dan is het goed om hier een goede en professionele start in te maken. De juiste voorbereiding zorgt voor een vliegende start. Hier kun je iemand voor inhuren, maar je kunt het ook zelf doen. Wil jij zelf een website maken? Lees dan eerst onderstaande tips. 

1. Zet je doelen op papier

Het eerste dat je moet doen als je een website wilt maken, is het op papier zetten van je doelen en wensen. Doe dit voordat je vol enthousiasme een overeenkomst met een hostingpartij afsluit. Het is belangrijk om een paar belangrijke doelen, de doelgroep en al je wensen te bepalen. Door dit van tevoren te doen, kun je beter voorbereid aan de slag en hoef je niet tijdens het proces te brainstormen. 

Maar wat zet je precies op papier voordat je begint met een nieuwe website? Hieronder vind je een korte checklist:

  • Het doel van je website
  • De doelgroep op je website
  • Welke informatie je wilt delen
  • De menustructuur 
  • Ruimte voor een eventuele blogpagina
  • De overweging of je een webshop wilt

Heb je bovenstaande punten helder? Dan kun je beginnen met het bouwen van een website en het maken van content. Het is goed om bovenstaande punten altijd in je achterhoofd te houden bij het maken van belangrijke beslissingen. 

2. Een domeinnaam

Een domeinnaam is de naam van jouw website. Natuurlijk wil je dat hierin jouw bedrijfsnaam terugkomt. Helaas is niet altijd iedere domeinnaam nog beschikbaar. Je kunt dit heel makkelijk online checken. Doe dit ruim van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Is de gewenste domeinnaam al in gebruik? Zorg er dan voor dat je webadres in ieder geval de functie van je bedrijf weerspiegelt. 

3. Kies een hostingpakket

Voor een plek op de server huur je een ruimte. Dit wordt ook wel webhosting genoemd. Je kunt verschillende hosting pakketten afnemen bij derden. De verschil tussen diverse pakketten heeft te maken met de hoeveelheid ruimte die jij op de server gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een hosting WordPress of prestashop hosting. Deze hostingpakketten zorgen ervoor dat jouw domein in de lucht blijft. 

Een goed hosting website-pakket biedt vele mogelijkheden voor particulieren en bedrijven om snel, veilig en makkelijk aan de slag te gaan met een nieuwe website.

Met deze 3 tips start jij aan een nieuwe website. Heel veel succes! 

Previous «
Next »