3 Crypto’s die de markten ontwrichten

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
Disrupting Cryptos, Depositphotos

De cryptocurrency-boom van de afgelopen anderhalf jaar heeft voor een uitbarsting gezorgd op de cryptomarkt, met prijzen die recordhoogten bereikten en crypto’s die hun plaats in de financiële wereld hebben verstevigd. Eerder dit jaar bereikte de cryptomarkt een gigantische waarde van $2,5 biljoen, een enorme stijging ten opzichte van de $700 miljard waarmee het begon in 2021. Sindsdien is de markt $1 biljoen van zijn waarde gedaald, mede dankzij China’s beperkingen op het verhandelen en minen van crypto’s, en de verandering van Tesla’s mening over Bitcoin-betalingen, waardoor de cryptoprijzen enorm worden aangetast. Het blijft echter een bruisende sector van de financiële markten en is ver verwijderd van het taboe-instrument dat het ooit was. Inmiddels ben je waarschijnlijk op de hoogte van de meest populaire crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum, maar laten we eens kijken naar een paar nieuwkomers zoals Dogecoin en Cardano die om heel verschillende redenen in de schijnwerpers staan. Een absolute aanrader als u van plan bent te investeren in cryptocurrency-prijzen in de vorm CFD’s.

Dogecoin—a $90 billion joke

Dogecoin heeft dit jaar voor golven gezorgd op de cryptomarkten. De munt die begon als een soort grap heeft zeker de laatste lach nu het een waarde van $90 miljard nadert in april. Dogecoin-oprichters Billy Markus en Jackson Palmer creëerden in 2013 Dogecoin als een “memecoin” met een afbeelding van een Shiba Inu op de munten (de ster van de populaire “doge” meme in die tijd), maar ze konden niet voorspellen dat beroemdheden zoals Elon Musk en Mark Cuban het zouden steunen op social media. Hoe langer Dogecoin bestaat, hoe meer geloofwaardigheid het lijkt te verdienen en hoe meer high-profile mensen het lijken op te merken. De recente crash van de cryptoprijzen op de markten leidde tot een prijsdaling voor Dogecoin, maar nadat Tesla CEO Elon Musk erover tweette, onderging Dogecoin vrijwel onmiddellijk een prijsstijging. Dogecoin heeft 6.878,79% gewonnen in vergelijking met een jaar geleden en de crypto heeft geleid tot de oprichting van andere “memecoins” die werden geïnspireerd door zijn succes. Op 8 mei 2021 bereikte Dogecoin een hoogtepunt van $0,7376, maar daalde daarna met 55,3%, samen met de crypto crash die over de hele linie plaatsvond, het wist daarna echter 8% van zijn verliezen te herstellen. Wat is de volgende stap voor de populaire memecoin? We zullen het financiële nieuws in de gaten moeten houden om daar achter te komen. 

Cardano – een zeer groene (duurzame) munt

De wereldwijde verschuiving naar duurzaamheid doet Bitcoin geen goed, aangezien de crypto een koolstofvoetafdruk creëert die Tesla simpelweg niet kan negeren, zoals werd bewezen door hun terugtrekking van Bitcoin als betaalmethode kort na de monumentale aankondiging. Dìt is waar Cardano (ADA) in het spel komt. Cardano is momenteel de vijfde grootste crypto op de markt en onderscheidt zich door een van de weinige duurzame crypto’s te zijn. In wezen is Cardano een platform waarop toepassingen kunnen worden gebouwd om problemen op te lossen. Het maakt gebruik van het Proof of Stake (PoS) model voor het minen en verifiëren van transacties, maar alleen een selecte groep die Cardano bezit is in staat om ADA te minen, wat betekent dat het een kleinere ecologische voetafdruk heeft en milieuvriendelijker is dan meer “traditionele” crypto’s zoals Bitcoin. Hoewel het nog vroeg dag is voor Cardano, verzamelt de crypto snel een naam voor zichzelf op de markten, en de oprichter en CEO Charles Hoskinson draagt bij aan de populariteit met zijn doel om economische toegankelijkheid te creëren voor mensen die geen toegang hebben tot bankrekeningen of krediet. Cardano groeide met 766% tussen december 2020 en februari 2021, omdat de crypto meer functies heeft toegevoegd aan zijn platform waar gebruikers smart contracts kunnen maken, daarnaast hebben bedrijven zoals Grayscale een Cardano Trust toegevoegd aan hun investeringstools. 

Filecoin-een nieuwe tech rivaal

U heeft misschien al gehoord van Dogecoin en Cardano, maar bent u ooit Filecoin tegengekomen? Het maakt gebruik van vergelijkbare blockchain-technologie, maar Filecoin heeft als doel klanten te verbinden met aanbieders van gegevensopslag over de hele wereld. En als Filecoin blijft groeien, kan het gaan concurreren met Amazon Web Services, Microsoft’s Azure en andere grote spelers op het gebied van cloud-opslag, die op dit moment 70% van de cloud-opslag voor hun rekening nemen. Filecoin verandert het spel van cloudopslag door een gedecentraliseerd alternatief te bieden dat nu al een enorme capaciteit van 800 petabytes heeft. Wat Filecoin onderscheidt, is dat de prijzen niet vast zijn, en de neiging hebben om te variëren tussen kopers en verkopers. Filecoin’s Initial Coin offering (ICO) bracht een grote 205,8 miljoen dollar op, grotendeels uit publieke investeringen, en met venture capital voor de rest. Filecoin is de boel zeker aan het opschudden in de crypto wereld evenals in de tech scene, en degenen die willen investeren in cryptocurrency prijzen in de vorm van CFD’s zouden een oogje moeten houden op nieuwe crypto’s zoals deze om te zien wat de toekomst zal brengen.

Beleggen in cryptocurrency prijzen in de vorm van CFD’s

Er is geen twijfel dat cryptocurrencies populairder zijn dan ooit, zelfs op social media waar meer mensen interesse tonen en het soort volatiliteit creëren dat zowel kansen als risico’s met zich meebrengt voor degenen die beleggen in cryptocurrency prijzen in de vorm van CFD’s, ofwel Contracts for Difference. Met CFD’s kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van een aantal cryptocurrencies, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen. In wezen handel je op volatiliteit, dus als je verwacht dat de prijs van een crypto zoals Cardano zal stijgen, open je een ”koop” of ”long” positie, terwijl als je verwacht dat de prijs zal dalen, je een ”verkoop” of ”short” positie opent. 

Check de app voordat je gaat beleggen

Hoewel het eenvoudig klinkt, komt investeren in crypto’s in de vorm van CFD’s met evenveel risicos als kansen, dus voordat u zelfs maar denkt aan het betreden van de markten, raden we u aan de app van de broker die u heeft gekozen te controleren en na te gaan of de broker gereguleerd is, het de CFD-instrumenten aanbiedt waarin u wilt gaan beleggen, en wordt geleverd met risicomanagementtools zoals Negative Balance Protection. De cryptocurrency markt is natuurlijk zeer volatiel, en hoe meer u de factoren begrijpt die de cryptoprijzen kunnen beïnvloeden, hoe beter opgeleide handelsbeslissingen u kunt nemen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Previous «
Next »