Uw oude bedrijfscomputers zijn geld waard! 

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off

Ondernemen in deze economisch gezien dynamische tijd is best een uitdaging. Het bedrijfsleven is, ook door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, flink in beweging. En dat kost veel ondernemers helaas geld en inkomen. Alleen al om deze reden is het verstandig om te besparen waar dat mogelijk is. 

Een prima manier om dit te doen, is door uw oude bedrijfscomputers, servers, tablets en/of laptops door te verkopen of te laten recyclen. Maar zorgen voor hergebruik van afgedankte bedrijfscomputers en bijhorende hardware heeft verder nog wel meer voordelen te bieden. Welke voordelen precies? En hoe gaat het recyclen of opnieuw gebruiken van oude bedrijfscomputers in hoofdlijnen in zijn werk? De antwoorden op deze vragen leest u in dit artikel.

Dit zijn de voordelen van hergebruik van bedrijfscomputers

Kiezen voor hergebruiken van bedrijfscomputers – door ze te resetten, onderdelen te vernieuwen en zo een tweede leven te geven – heeft een aantal interessante voordelen voor meerdere partijen. Zowel de verkopers, opkopers, maar ook andere partijen profiteren hiervan.

Financieel voordeel

In de eerste plaats is het verkopen van gebruikte bedrijfscomputers natuurlijk interessant in financieel opzicht. Waarom zou u deze computers laten vernietigen tegen eigen kosten, in plaats van geld te verdienen aan doorverkoop? De vraag stellen is hem beantwoorden. 

Dataveiligheid

Ten tweede betekent het laten hergebruiken van uw bedrijfscomputers via een computer opkoper dat uw bedrijfscomputers op een professionele manier en volkomen veilig van bedrijfsgevoelige data ontdaan worden. Een computer opkomer is namelijk een specialist op het gebied van het deleten van data op computerschijven. Ze werken volgens veiligheidsnormen en regels rond privacy die binnen de branche zijn opgesteld. Hierdoor bent u verzekerd van een volledige erase en optimale veiligheid van uw bedrijfsgeheimen: alle informatie wordt dus definitief gewist! 

Opgeruimd kantoor

Een ander groot pluspunt van oude bedrijfscomputers doorverkopen is, ten derde, de ruimtewinst die dit uw bedrijf oplevert. Wie afgedankte bedrijfscomputers in het bedrijf laat staan, levert daarmee een hoop ruimte in die zonder twijfel wel beter gebruikt kan worden. Tegelijk neemt door veroudering van de oude computers de restwaarde steeds sneller af. 

Milieubewust

Last but not least is het erg fijn dat oude computerapparatuur een tweede leven gunnen goed is voor het milieu en klimaat. De computers worden geheel of gedeeltelijk opnieuw gebruikt, terwijl tegelijk beschadigde of defecte onderdelen gerecycled kunnen worden. Gemiddeld bespaart het erasen en refurbishen van tweedehands bedrijfscomputers per computer zo’n 2 kg aan elektronisch afval. En dat is nogal wat. Kies daarom voor het hergebruiken van uw oude computers en draag zo bij aan het terugdringen van e-waste, zoals elektronica-afval ook wel genoemd wordt. 

Mogelijkheden voor hergebruik of recycling bij een gespecialiseerd bedrijf

Van groot belang is dat u kiest voor een gespecialiseerd bedrijf voor het doorverkopen van uw gebruikte bedrijfscomputers. Gespecialiseerde bedrijven zijn betrouwbare ondernemingen, die werken volgens de veiligheidsprotocollen die binnen de branche zijn opgesteld. Verder beschikken echte professionele recyclers en computer opkopers over NEN/ISO-certificaten, zoals ISO 9001 en ISO 14001. Let hier goed op als u op zoek gaat naar een geschikt bedrijf. Kenmerkend voor een professionele ICT-opkoper of een elektronisch recyclingbedrijf is verder dat ze breed en veel inkopen. Denk hierbij niet alleen aan bedrijfsdesktops, maar ook aan tablets, complete servers en/of laptops. 

U heeft bij de keuze voor zo’n bedrijf veel mogelijkheden om uw gebruikte elektronica in te leveren in ruil voor een mooie som geld. Bezoek nu de website van een betrouwbare partner om uw gebruikte computers aan door te verkopen.

Previous «
Next »