Wat zijn de vereisten van een goede gaming laptop?

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
een goede gaming laptop

De meeste mensen die een pc gebruiken om mee te gamen, doen dit op een desktop computer. Echter zien we tegenwoordig steeds vaker laptops gebruikt worden voor dit doel. Dit is vooral handig als je vaak bij anderen gaat gamen, maar ook als je de computer ook voor andere doeleinden gebruikt en dit ‘on the road’ wil doen. Tijd dus om eens te kijken waar een goede gaming laptop aan moet voldoen.

Betere hardware dan een reguliere laptop

Zoals duidelijk moge zijn moet een gaming laptop over betere hardware beschikken dan een reguliere laptop. Voor games moeten er zware berekeningen gemaakt worden en ook het beeld moet alles goed weergeven. De videokaart is dan ook een van de belangrijkste onderdelen van een gaming laptop. Ook het vermogen van de processor en de hoeveelheid ram geheugen zijn bij gaming laptops hoger dan bij “normale” laptops. Hierdoor zijn gaming laptops beter in staat om zwaardere grafische spellen te kunnen draaien.

Bijna elk merk heeft speciale gaming laptops in hun assortiment

Tegenwoordig beschikt een gaming laptop zo’n beetje over dezelfde hardware als een goede gaming desktop computer. Vandaar dat steeds meer merken speciale game laptops in hun assortiment hebben. Tegenwoordig heeft een game laptop dan ook eigenlijk geen nadelen meer, behalve dat door het gamen de accu sneller leeg kan zijn, maar dit kan natuurlijk opgevangen worden door de laptop aan te sluiten aan de oplader. 

Wat zijn de vereisten van een goede gaming laptop

Tweaks uitgeschakeld als de laptop alleen op de accu draait

Daarnaast zijn soms ook bepaalde tweaks uitgeschakeld wanneer de laptop op accu draait, welke de prestaties verminderen tijdens het gamen. Wanneer de gaming laptop wordt aangesloten aan de oplader functioneert deze vrijwel hetzelfde als een gaming desktop.

Tegenwoordig weinig verschil tussen een desktop en een laptop voor het gamen

Zodra een gaming laptop aan is gesloten op het stroomnetwerk presteert deze dus vrijwel hetzelfde als een gaming desktop. Gezien de prijzen voor gaming laptops en desktops dicht bij elkaar liggen hoeft een keuze geen nadeel in prijs te hebben. Net als bij gaming desktops is er vaak bij de montage van de gaming laptop rekening gehouden met eventuele extra wensen en is er slot ruimte vrij gehouden voor het toevoegen van extra ram geheugen. Daarnaast kunnen uiteraard ook andere onderdelen worden vervangen of ge-upgrade worden.

Populairste merken wat betreft de videokaart

Als je opzoek gaat naar de beste videokaarten van 2021 zul je op vrijwel elke website wel een videokaart van AMD of Nvidia vinden. Dit zijn de meest populaire merken op het moment. Met name de Radeon lijn van AMD doet het goed onder de gamers.

de vereisten van een goede gaming laptop

Een externe laptop koeler aanschaffen

De games van tegenwoordig voor op de computer of laptop zijn vaak grafisch erg zwaar waardoor het belangrijk is om een goede videokaart met ruim voldoende vermogen in je game laptop te hebben. Dit maakt het gamen een stuk aangenamer. Als handige extra tip willen wij meegeven dat een game laptop bij langdurig gamen soms wat heet kan worden. Wanneer je van plan ben om voor langere tijd te gaan maken op je gaming laptop kan het handig zijn om een externe laptop koeler aan te schaffen. Zoals hierboven ook al omschreven worden er vaak bepaalde tweaks die de prestaties verbeteren niet uitgevoerd wanneer de laptop op accu draait.

Previous «
Next »