De beste en meest innovatieve nieuwe gadgets van 2023

  • Paul
  • 8 Months ago
  • Comments Off
meest innovatieve nieuwe gadgets van 2023

Er komen voortdurend nieuwe gadgets apparaten op de markt, die ons allemaal beloven ons leven gemakkelijker of leuker te maken. Fabrikanten maken steeds meer gebruik van cutting-edge technologie trends zoals kunstmatige intelligentie (AI) en het internet of things (IoT) om gadgets te creëren die slimmer en gemakkelijker in ons leven geïntegreerd kunnen worden. Hoewel veel ervan misschien gewoon dienen als afleidingen die snel ergens in een lade of kast worden weggepropt en zelden het daglicht zien, komt er af en toe een langs die echt het potentieel heeft om ons leven op een positieve manier te beïnvloeden.

Daarom vonden we het een goed idee om een blik te werpen op enkele van de meest nuttige apparaten die onlangs op onze radar zijn verschenen, waaronder een paar toekomstige gadgets die het komende jaar hun stempel drukken. Sommige ervan zijn misschien leuke speeltjes, andere zijn echt nuttig en sommige kunnen misschien zelfs je leven veranderen. Lees dus snel verder voor de beste en meest innovatieve nieuwe gadgets in 2023.

Meta Quest 3 en Meta Quest Pro

Meta scoorde een hit met zijn Quest 2 virtual reality (VR) headset, waardoor het bijna 15 miljoen van ons daarmee kennis kon laten maken. Natuurlijk hebben we altijd geweten dat dit pas het begin was, en binnenkort zullen we de introductie zien van twee nieuwe headsets die nog meeslependere en interactieve virtuele ervaringen mogelijk zullen maken. De Meta Quest 3 wordt de volgende versie van de huidige headset lijn, waarschijnlijk verkocht tegen een wat lagere prijs om meer gebruikers aan te trekken.

De headset wordt naar verwachting een evolutie, in plaats van een revolutie, van de huidige Quest, zonder technologie zoals eye-tracking, die naar verwachting aanwezig zal zijn in de volgende generatie high-end headsets. De Quest Pro daarentegen is gericht op productiviteit gebruik voor professionals die betrokken willen raken bij het bouwen van de virtuele werelden die de metaverse zullen vormen.

beste en meest innovatieve nieuwe gadgets van 2023

Apple Watch Ultra

Apple maakt al een paar jaar consumenten-smartwatches, maar eind 2022 werd een nieuw model geïntroduceerd dat is ontworpen om te concurreren met de high-end sport- en luxe modellen die recent werden geïntroduceerd door concurrenten zoals Garmin en Tag Heuer. De Apple Watch Ultra is omhuld door een titaniumkast, waardoor hij robuuster en duurzamer is dan elke eerdere Apple Watch. Het heeft ook een helderder, krasbestendig scherm, een krachtige eigen S8-processor en een batterij die bijna twee keer zo lang meegaat tussen oplaadbeurten. Nieuwe sensoren zijn onder andere een dieptemeter en watertemperatuursensoren, beide gericht op duikers.

Apple Watch Ultra - 4G:LTE
Apple Watch Ultra – 4G:LTE

Withings U-Scan

Wist je dat je urine meer dan 3.000 metabolieten bevat, die kunnen worden gebruikt om een diepgaande momentopname van onze gezondheid te creëren, vroege waarschuwingen te geven voor een aantal medische aandoeningen en aanbevelingen te doen voor voeding en beweging? Smart device-fabrikant Withings wel, en daarom heeft het de U-Scan gemaakt. Dit apparaat wordt gefactureerd als het “eerste handsfree verbonden thuis urine-lab” en zit in een toiletpot, klaar om monsters te verzamelen wanneer het wordt gebruikt. Een optionele “For Professionals” -cartridge maakt geavanceerde gegevensverzameling en -analyse mogelijk die door artsen kunnen worden gebruikt voor langdurige monitoring van dagelijkse veranderingen in de gezondheid van patiënten, evenals voor het verzamelen van gegevens voor klinische studies.

Lifeaz Home Defibrillator

Hoewel het fijn is dat apparaten zoals de Apple en Pixel Watches sensoren beginnen te krijgen voor het opsporen van aandoeningen zoals atriale fibrillatie, wat een voorspeller kan zijn van hartproblemen, kunnen ze er nog niets aan doen. Het is daarom goed om te zien dat andere fabrikanten werken aan apparaten die kunnen worden gebruikt om direct in te grijpen in medische noodgevallen. De Lifeaz Home Defibrillator is de eerste defibrillator die is ontworpen om in privéwoningen te worden bewaard en werd dit jaar onthuld. In wezen stelt het ons in staat om de macht om iemand uit wat anders een fatale hartstilstand zou zijn te halen in onze eigen huizen.

De beste en meest innovatieve nieuwe gadgets van 2023

Ring Always Home Drone Camera

Ring, de maker van slimme beveiligingsapparaten voor thuis, heeft een nieuwe drone camera aangekondigd. De drone is ontworpen om je huis te patrouilleren en zo plekken te controleren die een statische beveiligingscamera niet kan bereiken. De drone werd in 2020 voor het eerst aangekondigd en is nu als prototype te zien. Er is nog geen concrete releasedatum of prijs bekend, maar we weten dat de drone uitgerust is met een camera die live beelden kan streamen naar je smartphone of tablet. Je kunt de drone ook op pad sturen om een specifiek gebied te controleren, bijvoorbeeld als je een verdacht geluid hoort of als je gewoon wilt weten of je de keukenfornuis wel uit hebt gezet.

Airxom mask

Het Airxom-masker is een slim mondkapje dat in 2020 werd ontwikkeld om mensen te beschermen tegen het coronavirus. Het masker is inmiddels meerdere keren verbeterd en biedt nu bescherming tegen virussen, bacteriën en luchtvervuiling. Het masker is voorzien van filters die deeltjes uit de lucht opvangen en ze vervolgens deactiveren. Dit gebeurt door middel van antiseptisch en antibiotisch koper, en uv-stralen. Het masker is verkrijgbaar in verschillende maten en is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Previous «
Next »