• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Een pc aanschaffen waarmee je de nieuwste games kunt spelen

Een pc aanschaffen waarmee je de nieuwste games kunt spelen

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Game PC’s

Game pc’s zijn gebouwd met het oog op prestatie. Ze beschikken allemaal over goede grafische kaarten, krachtige processoren en veel geheugen om ervoor te zorgen dat je het beste uit je favoriete games haalt.

PC gamers hebben de neiging om computers niet zo vaak te vervangen als normale gebruikers. Ze upgraden meestal en voegen hardware toe naarmate de technologie zich ontwikkelt.Zo zorgen ze dat ze actueel blijven. Niet alleen is dit door de jaren heen veel rendabeler, het zorgt er ook voor dat u altijd de nieuwste games op hun best beleeft.

Omdat je Game pc enkele jaren moet meegaan, is het belangrijk om er een te kiezen met voldoende prestaties om u zo lang mogelijk up-to-date te houden tussen upgrades. Bij het kopen van een nieuwe game pc voorzien de meeste fabrikanten een handleiding om door de jaren heen je grafische kaart, harde schijf of werkgeheugen uit te breiden.

Grafische kaart

Een grafische kaart is een processor die alleen het grafische behandelt. Je kunt het verschil in prestaties zien door de grootte van het geheugen, het aantal kernen en de kloksnelheid te vergelijken. Een groter aantal is meestal beter en stelt je in staat nieuwere spellen uit te voeren met hogere grafische instellingen.

Je kunt eenvoudig je grafische kaart upgraden of zelfs een tweede toevoegen aan jouw Game pc. Maak je dus geen zorgen als je budget die bepaalde grafische kaart niet kan dragen, de meeste fabrikanten vernieuwen hun producten constant waardoor je zelfs met een goedkope Game pc de nieuwste games kunt spelen.

Er zijn 2 grote verschillende fabrikanten van grafische kaarten, AMD en Nvidia. Deze 2 zijn zeer gelijkaardig qua kwaliteit dus is het niet onbelangrijk om even te overwegen wat de verschillen zijn voor je beslist om een Game pc te kopen.

Processor

Het is raadzaam om een Game pc te kiezen met de krachtigste processor die binnen je budget past. De game computers van vandaag hebben allemaal een Quad-core processor of hoger met een snelheid van meer dan 3Ghz en meestal nog met een turbofrequentie. Het is belangrijk om altijd te vergelijken en te kiezen wat het beste past bij hetgeen je doet.

Intel Kabylake, Coffe Lake en AMD Ryzen processors zijn ideaal om de komende 5 jaar de meeste games te kunnen draaien in combinatie met een goede grafische kaart.

RAM-geheugen

RAM is niet zo belangrijk in gaming als in ontwerp of mediabewerking, omdat een game normaal gesproken niet zoveel gebruikt. Alles rond en boven de 8 GB is voldoende. Als u merkt dat u meer nodig hebt voor veeleisende taken of de volgende games is RAM een van de snelste componenten om te upgraden.

Game pc’s bieden veel ruimte en poorten om er meer aan toe te voegen, zorg er alleen voor dat je het slottype vergelijkt met het bestaande RAM-geheugen voor dat je nieuwe RAM in huis haalt. Je kunt dit eenvoudig checken op de site van de fabrikant of de behuizing eens te controleren.

Opslag

SSD’s zijn de harde schijven van het jaar, ze zijn heel snel, gaan niet vlug kapot en je kunt ze vinden in bijna elke Game pc in de winkel. Het besturingssysteem staat standaard geïnstalleerd op een SSD waardoor je computer opstart binnen de 5 seconden.

Previous «
Next »