De snelste processor van het moment!

 • Paul
 • 6 Years ago
 • Comments Off

Processor aan de basis van PC

Let op; dit artikel is inmiddels al weer drie jaar oud. Klik hier voor de beste processors van 2020.

Een processor biedt rekenkracht aan jouw computer. Hoe meer processen, hoe soepeler het systeem loopt met een snelle processor. Wanneer je zorgeloos wilt kunnen gamen of multitasken is een snelle processor onmisbaar. De ontwikkelingen in de techniek gaan ontzettend hard en aangezien de processor aan de basis ligt van je PC, is het goed om naar een snelle processor te kijken.

Intel levert wederom snelste processor

Intel is wederom hofleverancier wat betreft de top processors. In de top 10 staan 9 processors van Intel en slechts één van AMD, op plek 10. Wel is het zo dat de verschillen dicht bij elkaar liggen. De 9 snelste Intel processors zijn doorgaans ook veel duurder dan de snelste AMD processor, de AMD Ryzen Threadripper 1950X. De Intel Core i9-7900X heeft een vergelijkbare prijs en slechts iets betere prestaties.

Hoe komt het dat Intel zulke goede processors maakt?

Meer patenten en betere architectuur van de processors zijn de voornaamste redenen dat Intel momenteel koploper is. De techniek is verfijnder, waardoor er betere prestaties uit de cores gehaald worden.

Snelste processor: Intel Core i7-8700K

Er is momenteel geen snellere processor te vinden dan de i7-8700K, wanneer we kijken naar de standaard snelheid (3,7 GHz). Een goede koeler is zeker aan te raden, want deze processor wordt snel warm. Er zijn overklok resultaten bekend van 5 GHz, begin hier echter alleen aan als je weet wat je doet en je PC is afgestemd op een hogere snelheid.

Belangrijk: Deze processor werkt alleen wanneer je een Z370 Chipset moederbord hebt.

Specificaties

 • 6 cores 3,7 GHz
 • Over te klokken tot 4,7 GHz
 • 12MB cache

Beste processor: Intel Core i9-7980XE @ 2.60GHz

Met kop en schouders steek de nieuwe i9-7980XE er bovenuit. Hoeveel je ook wilt multitasken, hoe zwaar de programma’s ook zijn die je draait, deze processor kan het allemaal aan! Met een prijs rond de €2.000,- is dit geen koopje, maar je krijgt een hoop kwaliteit terug voor je geld. Zelfs op Virtual Reality is deze i9 voorbereid!

Specificaties

 • 18 core 2,4 GHz
 • Over te klokken tot 4,2 GHz
 • 24,75 MB cache

Beste prijs/kwaliteit processor: AMD Athlon X4 950

AMD heeft prijs kwalitatief wel de beste processor van het moment gemaakt. De Athlon X4 950 is voor rond de €50,- te koop. Voor deze prijs heb je een prima gemiddelde processor, waar je geen high-end prestaties van moet verwachten. Voor normaal gebruik is het een prima processor. Ter illustratie: De X4 950 haalt in vergelijking met de beste processors 20% van diens prestaties.

Conclusie: Goede snelheid voor een lage prijs, ideaal als je verwacht niet veel applicaties tegelijk te draaien en je pc niet teveel processen tegelijkertijd laat uitvoeren

Specificaties

 • Quad-core 3,5 GHZ
 • Over te klokken tot 3,8 GHz
 • 2 MB L2 Cache
Previous «
Next »