Reislaptops

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Wat verstaan we precies onder een reislaptop? En waar moet je op letten bij aanschaf?

We hebben het hier over de lichtgewicht laptop, zeg maar met een gewicht tot anderhalve kilo. Ze zijn ook kleiner van formaat dan de gemiddelde laptop die men thuis gebruikt en ze hebben dus ook een kleiner scherm, tot 13 inch. Sommige modellen hebben een toetsenbord dat je kan omklappen of er af kunt halen. Daardoor kunnen ze ook als tablet fungeren. Ideaal voor de moderne zakenman die veel onderweg is maar bijvoorbeeld ook handig voor studenten die regelmatig op andere plekken werken, en soms reizen tussen locaties.

Het grote voordeel en ook de reden van hun populariteit is hun gewicht en formaat. Je neemt ze makkelijk mee onderweg, ze passen in veel tassen. Wel is het raadzaam om een sleeve te gebruiken. Dit beschermt je nieuwe aanschaf tegen beschadigingen. Ook zijn ze een stuk goedkoper dan andere laptops en dat zit niet (alleen) in het geringere formaat.

Nadeel van de meeste laptops in deze categorie is namelijk dat ze wat trager zijn. Dat is ook niet zo gek, ze hebben een kleinere, tragere processor. Ook de opslagruimte is beperkt. Prima dus om af en toe onderweg, in trein of bus, te gebruiken. Minder geschikt om regelmatig thuis op te werken.

Als je een reislaptop wil met prestaties die vergelijkbaar zijn met een normale laptop betaal je daar vaak fors voor. Om te voorkomen dat je de weg kwijtraakt in het enorme aanbod adviseren wij je eerst op een rij te zetten waarvoor je jouw lichtgewicht laptop vooral voor gaat gebruiken. En hoe belangrijk zijn grootte, snelheid en opslagcapaciteit voor jou?

En, extra belangrijk als je geen zakenman maar student bent: welk bedrag wil je er maximaal aan uitgeven?

Door deze vragen te beantwoorden hoef je weinig tijd te besteden aan op zich aantrekkelijke aanbiedingen die niet voldoen aan jouw wensen- of eisenlijstje en dure laptops die fors boven jouw budget zitten.

Tot slot nog een paar tips:

• besef dat je er met de reislaptop zelf nog niet bent. Vaak is een muis niet inbegrepen en is een sleeve, zoals genoemd, zeker ook aan te raden
• overweeg een verzekering af te sluiten, juist als je je nieuwe aanschaf vaak van huis meeneemt, is de kans net iets groter dat er iets gebeurt
• als je online koopt, let dan op het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, dat zegt iets over de betrouwbaarheid van de organisatie (maar is geen garantie)

Previous «
Next »