• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Om deze redenen zou jij hybride moeten gaan werken

Om deze redenen zou jij hybride moeten gaan werken

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
hybride werken

Het moderne hybride werken deed z’n intrede tijdens de pandemie, toen steeds meer organisaties het werken vanuit huis begonnen te faciliteren. Immers, op kantoor was het lange tijd niet mogelijk door de verplichte anderhalve meter afstand en het thuiswerken. Bestanden werden voortaan opgeslagen in de cloud in plaats van lokaal, overleggen vonden plaats via Zoom of bijvoorbeeld Microsoft Teams en middels een VDI zaten collega’s niet langer gebonden aan hun vaste werkplek op kantoor. De IT-branche leent zich bij uitstek voor deze nieuwe manier van samenwerken binnen organisaties. Wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel lees je er meer over. 

Voordelen van het moderne hybride werken 

Van het hybride werken wordt verwacht dat het de komende jaren steeds meer een trend zal worden. In plaats van vier of vijf dagen op kantoor, komt men nu nog maar twee of hooguit drie dagen langs. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van de klassieke manier van samenwerken op locatie. Om een belangrijk voorbeeld te noemen: het hybride werken draagt bij aan de productiviteit van medewerkers. Ze worden over het algemeen minder snel afgeleid, mits ze thuis de beschikking hebben over een degelijke werkplek. Werkgevers spelen een belangrijke rol in het faciliteren hiervan. Bied bijvoorbeeld budget voor de aankoop van een bureau en ergonomisch verantwoorde bureaustoel. 

Werkgeluk wordt verbeterd door flexibiliteit 

Hybride werken gaat daarnaast hand in hand met flexibiliteit. Medewerkers besluiten eerder in de ochtend te starten, om de computer in de middag een uurtje eerder dicht te kunnen klappen. Een uur eerder beginnen is mogelijk geworden, doordat medewerkers hun reistijd besparen. Nog een voordeel van hybride werken! Flexibiliteit zit ook in de locatie waarvandaan gewerkt wordt. Dit hoeft niet per definitie vanuit huis te zijn; ook een lokaal koffiezaakje leent zich goed voor deze nieuwe manier van werken. De combinatie van deze factoren doet het werkgeluk van veel mensen stijgen. 

Verminderde reiskosten en lagere CO2-uitstoot 

Niet alleen werknemers profiteren van de voordelen van het hybride werken; ook werkgevers hebben er baat bij. Denk aan het feit dat de reiskosten afnemen, evenals dat de CO2-uitstoot daalt. Op deze manier dragen organisaties bij aan een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier van ondernemen. Deze impact kan vergroot worden, wanneer organisaties op een langere termijn besluiten te verhuizen naar een kleiner kantoorpand of de verlichting bijvoorbeeld sneller automatisch laten uitschakelen (middels sensoren). Immers, op kantoor zal de bezetting steeds lager zijn als collega’s vaker vanuit huis werken. 

Previous «
Next »