Nieuwe laptop op notebook kopen? Welke mogelijkheden heb je?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Als je op het punt staat om een nieuwe laptop of notebook te gaan kopen, is de kans groot dat je vanwege het grote aanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Aan de buitenkant zien al deze draagbare computers er ogenschijnlijk praktisch allemaal hetzelfde uit. Waar moet je dus op letten zodat je ook echt een laptop of notebook aanschaft die goed bij je past? In eerste instantie is het sowieso erg verstandig om goed na te denken waar je het apparaat nu en in de nabije toekomst voor wilt gaan gebruiken. Als je daar een goed beeld van hebt is het namelijk veel eenvoudiger om de juiste keus te maken. Daarnaast maakt de prijs van het apparaat ongetwijfeld ook in belangrijke mate deel uit bij je koopbeslissing. De Media Markt kortingscode van Shopkorting kan in dat geval een aangenaam voordeeltje opleveren, zodat je favoriete laptop of notebook een stuk vriendelijker geprijsd wordt. Hieronder nemen we een aantal verschillende gebruiksklassen met je door.

Normaal en standaard gebruik

Met normaal en standaard gebruik bedoelen we, dat je je draagbare computer vooral gebruikt om ermee op het internet te surfen, teksten te schrijven met behulp van een tekstverwerker en het bekijken van foto’s en video’s. Je wilt snel toegang kunnen krijgen tot je opgeslagen gegevens en beeldmateriaal en dus is een ingebouwde SSD sowieso belangrijk. Aangezien al deze genoemde activiteiten in de regel niet zo heel erg veel geheugen gebruiken, heb je aan 4Gb RAM meer dan genoeg om alles soepel af te kunnen handelen. Omdat je je foto’s en video’s natuurlijk wel haarscherp in beeld wilt krijgen, is een Full HD-scherm onontbeerlijk. Aanraders in deze klasse zijn onder andere de Acer Aspire 3 A315-31-C3PK en de Lenovo Ideapad 320-15IKBN.

Geschikt voor studie of werk

Als je je draagbare computer voor je studie of werk gebruikt, is de kans groot dat je het apparaat ook regelmatig meeneemt naar plekken waar geen of onvoldoende stopcontacten aanwezig zijn om je laptop of notebook continue van stroom te kunnen voorzien. In dat geval is een apparaat met een lange accuduur hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk voor je. De Asus Vivobook R417BA-FA107T zou in dat geval een goede keus voor je kunnen zijn, aangezien de accu van deze laptop het maximaal 9 uur volhoudt. Vind je dat niet genoeg? Dan kun je wellicht beter kiezen voor de Lenovo Ideapad 520S-141KBR. Die heeft namelijk een accucapaciteit van maar liefst 12 uur.

Intensief gebruik en gaming

Verlang je van je laptop of notebook dat het een ware krachtpatser moet zijn, die tal van complexe applicaties tegelijkertijd voor je af kan handelen, dan betekent dit dat je extra moet investeren op het gebied van processorkracht en geheugen. Het apparaat zou daarom bij voorkeur moeten beschikken over de nieuwe generatie Intel Core i5-processor en tenminste 8Gb aan (DDR4) RAM. De Lenovo Ideapad 520-151KBR zou in dat geval een passende keuze kunnen zijn. Wil je je laptop met name gebruiken om soepeltjes te gamen, dan dient het apparaat ook nog eens voorzien te zijn van een krachtige NVIDEA videokaart. In dat soort gevallen kom je uit bij bijvoorbeeld een HP Omen 15-CE081ND.

Previous «
Next »