Doe het zelf; je alles in 1 pakket thuis aansluiten

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Heb je een alles in 1 pakket wat geïnstalleerd en aangesloten moet worden? Daar kun je natuurlijk een monteur voor inschakelen, maar je kunt het ook gewoon zelf doen! Maar wat heb je hier precies voor nodig, hoe werkt zo’n pakket en waarom zou je dat installeren eigenlijk zelf doen? Wij zetten het voor je op een rij.

Zorg dat je de modem op een geschikte locatie plaatst
Allereerst is het belangrijk om het kastje van je alles in 1 pakket op een plek te zetten waar je er geen last van hebt. Zorg er daarnaast ook voor dat je geen spullen op of om de modem heen zet, voor het geval dat je er een keer bij moet. Wil je het kastje opbergen in je meterkast? Plaats hem dan zo hoog mogelijk. Zet daarnaast geen apparaten in de buurt van de modem die eventueel storingen zouden kunnen zijn. Denk hierbij aan babyfoons of de magnetron.

Check, check, dubbelcheck
Bij het alles-in-1 pakket zit een instructie bijgevoegd met hoe je het pakket kunt aansluiten. Controleer goed of je alle benodigde spullen en materialen in huis hebt en de box compleet is. Mis je een onderdeel of een belangrijke kabel? Neem dan contact op met de internetprovider.

Wat houdt het in?
Een alles-in-1, ook wel 3-in-1-pakket genoemd, is meestal goedkoper dan als je losse diensten bij een van de internetproviders regelt. Bij een alles-in-1 pakket regel je internet, (digitale) televisie én bellen in één keer. Zo heb je alles geregeld bij één provider en krijg je de drie verschillende drie diensten voor één vaste prijs per maand. Dit zorgt voor overzichtelijkheid, want je krijgt maandelijks maar één factuur binnen. Daarnaast kun je bij al je technische problemen bij één en dezelfde provider terecht. Tegenwoordig zijn er zelfs alles in 1 pakketten waarbij ook mobiele telefonie zit inbegrepen.

Zelf installeren
Ben je niet zo handig of heb je geen verstand van kabels en elektra en besteed je de installatie liever uit? Dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Bij alle installatie pakketten zit namelijk een uitgebreide instructie bijgevoegd waarop precies staat hoe je wat aansluit. Daarnaast kun je ook door middel van filmpjes of via de telefoon tips en hulp krijgen. Je hoeft dus heus geen techneut te zijn om je pakket zelf aan te sluiten. Het installeren kan misschien tijdrovend zijn als je niet ervaren bent, maar het heeft ook voordelen. Door de installatie zelf te doen bespaar je namelijk veel geld. Installatiekosten door een gespecialiseerde monteur kunnen namelijk al oplopen tot wel 70 euro!

 

Previous «
Next »