Met je pc een website maken

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Een website maken met je pc klinkt vrij lastig. Dat was het inderdaad vroeger ook, maar tegenwoordig zijn er verschillende programma’s waar je zonder enige diepgaande kennis een website mee kunt maken. Voorbeelden van zulke programma’s zijn Jimbo en  Wordpress. Wij werken altijd maken WordPress, hieronder lees je waarom:

WordPress is gratis

WordPress zelf is makkelijk te gebruiken, maar er komt meer bij kijken dan enkel een website in elkaar zetten via wordpress. WordPress is gratis te gebruiken. Helaas is niet alles gratis. Je hebt namelijk een hostingpakket nodig en een domeinnaam. Zonder deze twee kan je namelijk geen website maken.

Een hostingpakket kan je vergelijken met een stuk grond dat je hebt, waarop je een huis gaat bouwen. Het is namelijk een stuk schijfruimte die verbonden is met het internet waar jij dus je site op bouwt. Ook WordPress biedt hostingpakketten aan. Een pakket kost ongeveer 9,90 per maand en hiervoor krijg je het volgende:

  • Een gratis domeinnaam. Dit moet wel een nl, be, eu of com domeinnaam zijn.
  • WordPress wordt automatisch geinstalleerd. Dit scheelt weer tijd om het zelf te moeten installeren.
  • Dagelijkse back up is inbegrepen
  • Genoeg schijfruimte om een site te bouwen
  • En nog veel meer

Zonder domeinnaam kom je niet ver. Een domeinnaam kan je zelf verzinnen, mits de verzonnen domeinnaam nog niet in gebruik is. Er kunnen namelijk niet twee identieke domeinnamen zijn.

Gemakkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijk te gebruiken. Het is gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk. WordPress is duidelijk en heeft veel templates om het zo makkelijk mogelijk voor jou te maken. Ook op internet zijn er veel handleidingen te vinden over het gebruik van WordPress. Op deze manier wordt het nog makkelijker om een WordPress website in elkaar te zetten.

Gemakkelijk aan te passen

WordPress is gemakkelijk te gebruiken. WordPress werkt met thema’s. Een thema is een gestandaardiseerde website template, waarin opmaak, structuur en design al zijn gedaan. Met een thema kan je binnen een paar seconden de website een hele andere uitstraling geven. WordPress wijst eigenlijk wel een beetje voor zich. Bijna alles is aan te passen en er zijn veel tools die kunnen helpen bij het maken van je eigen website. Zo zijn er ook duizenden plugins die je eenvoudig kan installeren in WordPress.

Conclusie: Met welke programma kan je het beste een website maken via je pc?

Voor ons is de keuze snel gemaakt en kan je het beste en snelste een website maken via WordPress. Dit programma is gebruiksvriendelijk en werkt gemakkelijk en snel. Middels de vele templates en plugins maak je binnen een handomdraai jouw website zoals jij het wil. Natuurlijk is het niet zo dat je website al binnen een uur helemaal klaar is. Maar de opzet van je website is er wel heel snel, het enige wat dan nog is rest zijn de teksten en de plaatjes die je op jouw website wil zetten.

Bron: http://www.websitezaken.nl/

Bron: https://totaalonlinemarketing.nl/

Previous «
Next »