Communicatie van je auto upgraden

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Niet alleen een smartphone of pc zijn steeds veelzijdiger te gebruiken. De communicatie met je auto is ook steeds geavanceerder. Veel mensen brengen veel tijd door in een auto. Dan is comfort belangrijk, en communicatie is daar een belangrijk onderdeel van. Zeker met de regels rondom handsfree gebruik van de smartphone, is het prettig als de auto dit (gedeeltelijk) over neemt.

Nieuwste technologie van auto’s

Als je wilt weten wat er mogelijk is op het gebied van autotechnologie zijn de topmodellen van vooraanstaande merken altijd een goede graadmeter. De grote en luxe sedans zijn werkelijk vergeven van de technologie. De technologie is dan bedoelt voor meer comfort en veiligheid. We kennen allemaal het voorbeeld van een carkit. Inmiddels zijn volledige smartphone integraties mogelijk. Naast oproepen, worden ook berichten, app meldingen en muzieklijsten overgenomen door de auto. Daarnaast zijn gps systemen niet alleen meer voor navigatie maar ook voor beveiliging.

Communicatie van je auto upgraden

Als je niet over de financiën beschikt om een nieuwe dure auto te kopen, dan kun je ook zelf de communicatie van je auto upgraden. Er zijn allerlei automaterialen te verkrijgen die je achteraf in je auto kunt inbouwen. Naast de genoemde carkit, kun je ook communicatie-modules krijgen die communiceren met je smartphone. Dus naast oproepen kun je ook berichten lezen en maken onder het rijden. Ook ritregistratie en traceer mogelijkheden zijn met een communicatiemodule binnen handbereik. In sommige gevallen zijn deze mogelijkheden al geïntegreerd in een alles-in-één entertainment systeem.

Gebruiksgemak vergroten

Als je steeds moet stoppen om te bellen is dat erg ongemakkelijk. Maar ook het lezen van app berichten is niet veilig om al rijdend te doen. Zeker met het oog op volgend jaar. De regering is namelijk van plan om celstraffen uit te delen voor mensen die hun smartphone gebruiken tijdens het rijden. Zover is het nog niet maar het geeft wel de ernst van de situatie aan. Door de communicatie met je auto te upgraden kun je dit voorkomen. Het geeft bovendien veel meer gebruiksgemak wanneer je auto de functies van je telefoon overneemt. Bijvoorbeeld het overnemen van je muziek afspeellijst zorgt ervoor dat je in de auto gewoon verder geniet van je muziek.

Auto traceren

Maar naast comfort en veiligheid is een goede communicatie met je auto belangrijk voor beveiliging. Als je je auto wilt verzekeren voor diefstal wordt vaak verlangt dat je je auto kunt traceren. Door een gps tracker te installeren kun je ten allen tijde zien waar je bolide is. Met de juiste software kun je deze gegevens eventueel delen met de meldkamer. Maak je ook zakelijke kilometers met je auto? Of heb je een auto van de zaak en rij je geen privékilometers? Combineer je gps dan met een rittenregistratiesysteem en je beschikt over je ritgegevens. Met de software kun je deze gegevens online of in een app oproepen.

Je hoeft niet perse een dure auto te kopen om meer comfort te krijgen. Als je de communicatie van je auto gaat upgraden kun je zelf ook meer comfort realiseren. Denk hierbij aan smartphone integratie en traceer mogelijkheid.

 

Previous «
Next »