Waarom het kiezen van goede inktpatronen zo belangrijk is voor je rand apparatuur

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

De juiste keuze van inktpatronen

Er zijn 2 grote verschillen bij de inktpatronen die je kunt kopen voor je randapparatuur. Een origineel inktpatroon is gemaakt door dezelfde fabrikant als die van je randapparatuur en een compatibel inktpatroon wordt gemaakt door een ander bedrijf dan je printer maar werkt er ook perfect mee samen. Compatibele inktpatronen zijn zeker betrouwbaar, je kunt ze ook vaak online kopen. Zorg altijd dat je het modelnummer van je randapparatuur bij de hand hebt en je kunt zo gaan bestellen.

Originele of Compatibele inktpatronen?

Inktpatronen zijn beschikbaar in originele of compatibele versies. De compatibele zijn vaak een stuk goedkoper en werken evengoed als de originele inktpatronen. Je kunt ook veel geld uitsparen met acties op Alleeninkt.nl en zo een voorraad opbouwen zodat je niet zonder inkt komt te staan.

De keuze van inktpatronen ligt volledig bij jezelf. De inktpatronen die gemaakt zijn door de fabrikant van je randapparatuur is meer voor de hand liggend maar ze zijn ook een stuk duurder. Dit wil echter niet zeggen dat compatibele inktpatronen slecht zijn.

Prijsverschil

De fabrikant van je randapparatuur gebruikt veel kapitaal om onderzoek te doen naar nieuwe technologie├źn en design wat ervoor zorgt dat die kost ook moet gedekt worden. Dat gebeurt meestal via de accessoires en de inktpatronen. Zo kunnen ze de prijs van het hoofdproduct zo laag mogelijk houden. Bedrijven die inktpatronen maken die compatibel zijn met je randapparatuur hebben die kost echter niet waardoor ze een stuk goedkoper zijn en over het algemeen ook een goede kwaliteit hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit van compatibele inktpatronen zit heel dicht tegen die van de originele dus een echt verschil is er niet. De kleuren zijn zeer helder en het gebruik is hetzelfde. Soms is de kwaliteit van een compatibel patroon zelfs beter dan een origineel, het hangt er ook vanaf welke soort papier je gebruikt om te gaan printen.

Conclusie

Het gebruik van zowel originele patronen als compatibele inktpatronen heeft hetzelfde effect voor je randapparatuur. De keuze ligt volledig bij de klant. Compatibele inktpatronen zijn het zeker waard om te gebruiken of eens uit te proberen.

Previous «
Next »