Goed voorbereid op workation gaan

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
workation

Het wordt steeds populairder om vakantie en werk te combineren, ook wel workation genoemd. Het is de manier om werk en ontspanning te combineren. Het vraagt echter wel een goede voorbereiding, want je wilt voorkomen dat je eenmaal op locatie essentiële dingen bent vergeten. Lees daarom hieronder hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de manier om jouw bedrijf met ontspanning te combineren.

Zoek een centrale locatie

Natuurlijk is het een heel romantisch idee om een huisje te huren dat helemaal afgelegen in de natuur ligt. Het kan echter zomaar zijn dat je op jouw workation toch nog even op klantbezoek moet. Dan is het niet handig als je daarvoor veel reistijd kwijt bent. Je hebt genoeg plekken in Nederland waar je wel midden in de natuur kunt zijn, maar ook zo weer in de stad bent. Je kan uiteraard wel aan een klant vragen om je tegemoet te komen. 

Vraag naar de faciliteiten

Er zijn natuurhuisjes in Nederland waar het eigenlijk niet is toegestaan om telefoon en een laptop mee te nemen om te werken. Het huisje is dan vooral bedoeld om te ontspannen. Het is dus goed om van tevoren te informeren naar de faciliteiten. Zo is onder andere wifi geen overbodige luxe om te hebben. Vervolgens kun je zelf de noodzakelijke spullen meenemen, zoals een laptop of tablet. Als je zelf alleen nog beschikt over een vaste computer, kan je ervoor kiezen om een laptop te huren

Verzin een goede dagindeling

Je denkt van tevoren wellicht hele dagen te kunnen werken als je jezelf voorneemt om op workation te gaan. Vergis je hier echter niet in! De omgeving kan aantrekkelijk genoeg zijn om er lekker te wandelen of te winkelen. De bedoeling van een workation is dat je er even uit bent en creatieve ideeën kunt ontwikkelen in een andere omgeving. Het is aan te raden om van tevoren te kijken welke activiteiten er te doen zijn. Je zou namelijk een activiteit als beloning voor jezelf kunnen plannen als je een bepaalde taak hebt afgerond. Bovendien helpen activiteiten je om even afstand van jouw bedrijf te nemen en te ontspannen. Tijdens deze ontspanning kom je vaak tot nieuwe inzichten, die je vervolgens op jouw laptop weer kunt uitwerken. 

Nodig mensen uit

Een goede manier om jezelf ertoe te dwingen om te ontspannen is door mensen uit te nodigen in jouw huisje. Ze zouden je kunnen helpen met het uitwerken van plannen of ontwerpen. Mochten ze niet in de gelegenheid zijn om mee te denken of daar geen zin in hebben, dan kun je ervoor kiezen om een extra macbook te huren, zodat ze iets anders voor zichzelf kunnen doen. Op die manier kunnen jullie gezamenlijk een gedeelte van de dag aan het werk zijn en het andere gedeelte genieten van de omgeving. Daarnaast zullen mensen het ook waarderen dat jij ze uitnodigt om even te komen ontspannen. Samen in de natuur zijn schept namelijk een goede band en is gezond voor iedereen. 

Previous «
Next »