Een goedkope lening voor je (digitale) dromen

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
gaming computer

Een pc, gaming, smartphone of gadgets: het moet allemaal wat kosten. Plannen op het gebied van hardware, software of binnen de digitale wereld? Met een goedkope lening realiseer je deze plannen. Het mooie is dat je deze lening online afsluit en hierdoor veel geld bespaart. Dit kan toch al snel een besparing van honderden tot duizenden euro’s opleveren.

Aanschaf computer, randapparatuur of andere zaken

De één heeft behoefte aan een nieuwe pc of smartphone terwijl de ander voor interessante software, beveiliging, gamebenodigdheden of gadgets gaat. Wie alles in één keer aanschaft weet dat hier ook een hoog prijskaartje aanhangt. Vooral met een dure smaak kan dit al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Bedenk vooraf wat alles in totaal gaat kosten. Houd er ook rekening mee dat een PC maar ook een gameconsole tussen de drie en vijf jaar meegaat. Software gaat op zich langer mee, updates vind je vaak online. Moet er naast digitalisering ook nog iets anders gefinancierd worden? Dan neem je dit gewoon in de berekening voor een lening mee.

Een goedkope lening online afsluiten

Met al die digitalisering is het niet vreemd om online een lening af te sluiten. Betrouwbaar? Ja, wel wanneer het om een bekende (en hiermee betrouwbare) aanbieder gaat. Ga liever niet voor dure particuliere leningen via het internet, al helemaal niet wanneer je de persoon in kwestie niet kent.

Is een lening te mooi om waar te zijn? Dan zou het zomaar eens om oplichting willen gaan. In 2020 staat de rente van de persoonlijke lening op 3,6% (vanaf rente). Word je elders een lening tegen een rente van bijvoorbeeld 1% aangeboden, zet hier dan je vraagtekens bij. Echt een heel goedkope lening bestaat alleen wanneer de aanbieder staat geregistreerd bij het AFM.

Persoonlijke lening voor alle aankopen

Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening. Hierbij ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening en betaalt dit tegen een vaste rente en looptijd terug. Het maandbedrag blijft gelijk, ongeacht of de marktrente stijgt of daalt. Tussentijds aflossen is boetevrij, praktisch wanneer je eens wat extra geld beschikbaar hebt.

De rente van een persoonlijke lening is lager dan die van een doorlopend krediet. Alleen al daarom is deze leenvorm interessanter. Maar wanneer je vaker iets nieuws aanschaft dan past het doorlopend krediet misschien beter bij je.

Met een doorlopend krediet vaker geld opnemen

Vandaag een PC nodig, over een half jaar wat software en later nog een nieuwe gameconsole of uitbreiding van de PC. Volg je continu de nieuwste digitale trends? Dit financier je met een doorlopend krediet. Geld lenen, aflossen en een nieuw tegoed opbouwen, zo werkt het. Vooraf bepaalt de kredietverstrekker de maximale kredietlimiet. Reeds afgeloste bedragen zijn tot aan deze limiet opnieuw opneembaar.

Het doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd. Vanwege regelgeving bedraagt de looptijd niet langer dan 15 jaar. De rente is wel wat hoger dan bij de persoonlijke lening.

Met een goedkope lening een bestaande lening oversluiten

Aardig wat mensen hebben nog een oude lening met een hogere rente. Kijkend naar de historisch lage rente betaalt deze groep veel te veel. Een goedkope lening is niet alleen interessant voor aanschaf van goederen maar ook voor het oversluiten van een bestaande lening.

Denk hierbij niet alleen aan een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar ook een creditcard, postorderkrediet of rood staan bij de bank. Ook een autofinanciering via de autodealer heeft vaak een veel te hoge rente.

Voor wie het nog niet wist: het is zelfs mogelijk om een bestaande lening over te sluiten en gelijktijdig geld bij te lenen. Dit creëert toch weer een financiële buffer.

Previous «
Next »