• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • De wereld van de IT is altijd in beweging en je kabels dienen op orde te zijn

De wereld van de IT is altijd in beweging en je kabels dienen op orde te zijn

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
utp kabels

Het is de afgelopen jaren goed gegaan met de zaak en het wordt dringend tijd om uit te breiden. Er zijn steeds meer mensen bij gekomen op kantoor en ook op de werkvloer is de productiviteit behoorlijk toegenomen. Om aan een steeds verder groeiende vraag naar jouw product te kunnen voldoen, heb je daarom besloten om nu te gaan verbouwen en zowel het kantoorgedeelte van je bedrijf als de daadwerkelijke productieruimte behoorlijk uit te breiden. 

Je plannen liggen al een tijdje klaar voor een grondige verbouwing. Naast de fysieke verruiming van je bedrijf, wil je daarnaast echter ook een hoognodige technische renovatie doorvoeren. De IT wereld staat niet stil en je wilt dan ook de kans niet missen om met de op handen zijnde verbouwing je systemen en netwerken van de laatste snufjes te voorzien. De ontwikkelingen in de IT sector gaan razendsnel, dus je doet er goed aan om regelmatig onderhoud van je systemen te realiseren en een voortdurende actualisatie van het materiaal waarop je netwerken vertrouwen.

Dataverkeer is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen

Data wordt met de dag belangrijker en de hoeveelheid dataverkeer kan alleen goed verlopen als netwerken up to date zijn en geactualiseerd met het laatste materiaal. Het is daarom bijzonder belangrijk je ervan te verzekeren dat met name de UTP kabels waardoor al het verkeer plaatsvindt, van de juiste kwaliteit zijn en regelmatig worden vernieuwd, zodat het steeds verder toenemende dataverkeer probleemloos kan verlopen. 

UTP is de afkorting voor Unshielded Twisted Pair, oftewel een niet afgeschermde kabel. De kabel is voorzien van vier aderparen en is de meest toegepaste kabel, vanwege zijn hoge kwaliteit, prima prestaties en lage prijs. Met de honderden meters kabel die straks gelegd gaan worden is dat laatste natuurlijk geen onbelangrijke factor. Toch wil je niet zozeer op de kosten moeten letten en daardoor keuzes moet maken die je in de nabije toekomst op kunnen gaan spelen. 

De vele toepassingen van UTP kabels vereisen een goed onderhouden netwerk

UTP kabels hebben uiteenlopende toepassingen. Natuurlijk worden deze gebruikt voor het feilloos functioneren van het internet. Je kunt vandaag de dag geen kant op als je niet online bent, dus een goede kabelverbinding is onmisbaar. Daarnaast worden de kabels gebruikt voor het ethernet binnen jouw bedrijfsklimaat. Makkelijk je materiaal op een intern netwerk kunnen delen, maar waar je daarnaast ook al je archieven hebt gestald waar mensen voor research nog gebruik van kunnen maken. 

Ook worden ze toegepast voor LAN – netwerken. Met Ethernet-kabels worden deze tot stand gebracht. Daarnaast dien je ook te kijken in welke categorie de kabels thuis horen. Waar in een normaal huishouden een kabel van Cat5e voldoende zal zijn, wil jij goed op de toekomst voorbereid zijn en straks Cat6a laten installeren. Met 10.000 Megabyte per seconde en een kloksnelheid van 500 MHz ben jij er dan van verzekerd dat je dataverkeer binnen je bedrijf probleemloos kunt laten verlopen. 

Previous «
Next »