• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waar moet je aan denken als je zelf een kantoor in de tuin gaat plaatsen?

Waar moet je aan denken als je zelf een kantoor in de tuin gaat plaatsen?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
kantoor in de tuin

Door de Corona crisis zijn we met zijn allen vanuit huis gaan werken. Waar werkgevers in het begin bang waren dat dit ten koste van het werk zou gaan, blijkt dat we vanuit huis juist meer doen. Er is minder afleiding, zoals de gesprekken bij de koffieautomaat, en we werken vaak langer door om bepaalde taken af te krijgen. Vandaar dat uit onderzoek is gebleken dat veel werkgevers naar mogelijkheden kijken om hun personeel ook in de toekomst meer vanuit huis te laten werken. Een thuiskantoor is dan een must have en een afgescheiden kantoor in de tuin geen overbodige luxe. Uiteraard moet je bij dit laatste aan iets meer denken dan het aanschaffen van wat wandjes en golfplaten voor het dak. Waar je allemaal aan moet denken, lees je hieronder!

Met een apart kantoor in de tuin kun je makkelijker werk en privé gescheiden houden

Als je de mogelijkheid hebt om een apart kantoor in de tuin neer te zetten is dat van harte aan te raden als je veel vanuit huis werkt. Op die manier kun je namelijk makkelijk werk en privé gescheiden houden, iets wat erg belangrijk is bij thuis werken. Voor een thuiskantoor in de tuin is het belangrijk dat dit een prettige plek is om te werken, zowel in de zomer als in de winter. Een goede isolatie is dan ook iets waar je op moet letten. Zo kun je PIR platen kopen, die je kunt gebruiken voor de isolatie van dak en vloer.

PIR platen als isolatie

PIR heeft als voordeel dat het stevig en licht van gewicht is. Het draagt dus niet veel bij aan het gewicht van de constructie. Deze platen zijn bovendien dun, maar hebben wel een zeer goede isolatiewaarde. Hierdoor heb je er minder van nodig in vergelijking met andere isolatiematerialen. Ideaal voor als je een kleinere ruimte wil isoleren en weinig ruimte hebt voor isolatiemateriaal.

Ook erg belangrijk bij het bouwen van een kantoor in de tuin  is de fundering. Om lang te genieten van een fijne,  mooie werkruimte in de tuin heb je een goede ondergrond nodig, zodat het kantoor een lange levensduur heeft. Kies daarom voor bijvoorbeeld een degelijke fundering van beton, keramische terrastegels of vlonderplanken. De laatste twee kun je makkelijk zelf leggen, de eerste moet vaak door een professional gemaakt worden… en zal dus duurder zijn.

Previous «
Next »