Mis niks met je smartwatch

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Computerfuncties op een horloge, dat is wat de smartwatch je te bieden geeft. Het verbluffende handige klokje verbind je bovendien eenvoudig via bluetooth, wifi of gps met al je andere apparaten. Op die manier is het mogelijk om via je smartphone bijvoorbeeld je mail te lezen. Meer informatie over een smartwatch kopen lees je hier.

Wie van plan is een smartwatch te kopen, doet er verstandig aan vooraf goed na te denken over het gebruik. Gebruik je de telefoon alleen om meldingen te zien of wil je je mail daadwerkelijk bekijken op je telefoon? Wie dat laatste wil, doet er dan verstandig aan de smartwatch met de grootste display te kopen. Uiteraard bedien je ook je apps via de smartwatch. Denk je dat vaak te doen? Check dan wel even of er sprake is van een dan bijzonder handige touch screen functie.

Behalve het scherm, is ook het horlogebandje best belangrijk. Gebruik je de telefoon alleen voor het bekijken van meldingen? Dan kun je zonder problemen voor een metalen of lederen bandje gaan. Wie bijvoorbeeld elke avond een stuk gaat hardlopen, doet er goed aan voor een kunststof of zelfs rubberen horlogebandje te kiezen. Kleuren? Je vindt horlogebandjes tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog.

Let zeker ook op de wifi-mogelijkheden. Veel mensen laten tegenwoordig vaker de grote telefoon thuis als ze bijvoorbeeld gaan vergaderen, maar willen aan de andere kant geen enkele melding missen. De smartwatch is dan ideaal. Let dus op de wifi-opties, om zo geen melding te hoeven missen, waar je ook bent.

Techniek

Er zijn tegenwoordig ook smartwatches met camera, waarmee je prima een foto kunt maken. De kwaliteit van de foto zal je – ondanks het kleine klokje om je pols- in positieve zin verrassen. De meeste smartwatches zijn ook al voorzien van NFC, de draadloze techniek om twee apparaten verbinding te laten maken door ze simpelweg naast elkaar te leggen of houden. Kijk of je smartwatch die optie ook biedt. Overigens zijn er smartwatches voor tal van besturingssystemen zoals Android, iOS en Windows. Ideaal voor mensen die het apparaatje eigenlijk niet zo leuk om de pols vinden staan, is er het zogenaamde hybride horloge. Dat horloge namelijk, combineert een stijlvolle klok om je pols met het beste van de smartwatch. Een dergelijk horloge ziet eruit als een ‘normaal’ analoog klokje, maar door zaken als extra wijzers en een trilsignaal wordt je toch subtiel gewezen op de meldingen die je binnenkrijgt.

Smartwatch kopen

Smartwatch kopen? Belangrijkste is, samenvattend, te kijken naar welk besturingssysteem het best aansluit bij je smartphone. Daarna is het handig om in kaart te brengen waar je de smartwatch nou precies voor wilt gaan gebruiken. Kies de smartwatch die juist die functionaliteiten biedt. Let op wifi, kijk uiteraard ook naar het design en overweeg ook de aanschaf van een hybride horloge.

 

Previous «
Next »