• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • De belangrijkste specs voor gamen op je smartphone

De belangrijkste specs voor gamen op je smartphone

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
belangrijkste specs voor gamen op je iphone

Er zijn een aantal specs die essentieel zijn voor het gamen. Zonder deze specs zou het kunnen dat een spel langzaam laadt, laggy is of zelfs niet wordt ondersteund. Ben je op zoek naar een nieuwe gaming smartphone? Zorg dan dat je deze must-have specs goed uitzoekt.

Welke specs zijn het allerbelangrijkst voor gamen?

RAM

Kijk goed naar de RAM voordat je een smartphone koopt. RAM is het werkgeheugen van je apparaat. Hoe groter en efficiƫnter je werkgeheugen, hoe sneller de laadtijd van je game is. Voor Fortnite heb je minimaal 3GB nodig en voor PUBG 2GB. Veel smartphones hebben meer RAM dan dit, maar er zitten wel grote verschillen tussen. De iPhone XS komt met 4GB en de goedkopere Razor Phone 2 met 8GB. Dit is helemaal belangrijk met de zwaardere spellen die in aantocht zijn. Het minimum aan RAM gaat hiervoor al snel omhoog naar 4 of 5GB.

Batterij

Energieslurpende schermen en lange gamesessies vereisen een grote batterij. Maar hoe groot is groot genoeg? Als vuistregel: met een batterij van 4,000mAh ben je al goed op weg!

Verder ligt het aan de afmetingen van het scherm en het soort scherm van je telefoon. Een telefoon met een 6,3 inch scherm, zoals de Pixel 3 XL, verbruikt natuurlijk veel meer stroom dan een kleiner model. Ook verbruikt een LCD-scherm een stuk minder dan een LED-scherm.

Processor(s)

Je kent ze wellicht als de Snapdragon, Exynos of Bionic chips in je telefoon: de processor. De processor chipset is het brein van je telefoon. Wanneer jij ergens op klikt gaat de processor aan het werk. Voor kleine handelingen, zoals het openen van een browser, heb je met een zwakke processor genoeg. Gamen brengt echter veel grote handelingen met zich mee. Hier heb je een krachtige processor voor nodig. De krachtigste chips van dit moment zijn die van Snapdragon, Samsung en Apple.

Waar moet je nog meer op letten?

Display

Een goed beeldscherm op je telefoon is geen vereiste, maar wel prettig voor lange gamesessies. Je ogen worden sneller vermoeid van een LED-scherm, ook al zijn deze vaak mooier dan een LCD-scherm. Toch zijn er een hoop LCD-schermen die hartstikke mooi kunnen zijn. Kijk hiervoor naar de pixel-density van het scherm. Hoe hoger de pixel-density, hoe scherper je beeld. Wil jij een groot scherm? Hou er dan rekening mee dat een groot scherm je batterij snel leeg trekt!

Internet Verbinding

Voor online multiplayer games is een goede internetconnectie super belangrijk. Toch is een slechte connectie met lage internetsnelheid veel voorkomend. De oplossing is simpel, maar ligt vrijwel nooit bij de specs van de telefoon. De meeste smartphones hebben namelijk dezelfde internet connectiviteit en mogelijkheden. Snel internet krijg je met de juiste provider en abonnement. Hier zitten grote verschillen tussen. Vergelijk sim only abonnementen en providers goed voordat je iets afsluit.

Prijsklasse

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit hoeveel geld je besteed aan je telefoon, als deze maar de juiste specs heeft. Met een goede hoeveelheid RAM, een grote batterij en een krachtige processor ben je al goed op weg. Voor meer geld krijg je vaak wel een mooier model, maar je game ervaring blijft hetzelfde.

Previous «
Next »