Zo kom ook jij snel bovenaan in de resultaten van Google

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
wat is seo

Ben jij eigenaar van een bedrijf en bezit je daarbij ook een website? Dat is het van uiterst belang dat jouw klanten je eenvoudig kunnen vinden op het internet. Veel ondernemers zijn zich hier niet bewust van. Ze hebben een kwalitatief goed bedrijven, leveren goede diensten en/of producten en hebben een mooie website. Ze zijn zich er echter niet van bewust dat een goede website alleen maar nuttig is als deze ook daadwerkelijk gevonden wordt. Als dit niet het geval is dan zal de website weinig nut hebben dit heeft als gevolg dat je geen extra klanten werft en/of geen extra producten verkoopt. Het is dus ontzettend belangrijk dat jouw online marketing op orde is. Als deze op orde is zul jij veel extra klanten werven en dus ook meer omzet maken. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? Daarover wordt meer verteld in dit artikel.

SEO

Dit artikel is een basisintroductie tot SEO. SEO staat voor search engine optimization. Waarschijnlijk klinkt dit begrip jouw gek in de oren. Dit is niet gek aangezien het best wel vakjargon is. kort gezegd zorgt SEO ervoor dat jouw website beter wordt gevonden in Google. Als een potentiƫle klant jouw zoekt in Google zal je meteen bovenaan staan, dit gebeurt dus ook als mensen een zoeken in breder begrip! Stel dat jij een fietsenzaak hebt in Amsterdam en iemand typt Fietsenmaker Amsterdam in, dan zul jij bovenaan staan in Google! 90 procent van de mensen klikken dan ook op deze website, 90 procent van de mensen! De kans is ontzettend groot dat van een aantal van deze mensen contact opnemen met jouw bedrijf.

Wat is SEO precies

Wat is SEO nou precies? Eigenlijk is search engine optimization een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het hoger scoren van een webpagina in een zoekmachine. Dit geldt dus voor meerdere zoekmachines en niet alleen voor Google. SEO bestaat uit een specifieke strategie, ieder bedrijf vergt een andere aanpak. Een SEO specialist kan je hierbij helpen, dit kun je niet alleen. Het is daarom belangrijk te willen investeren in online marketing. In de basis bestaat SEO uit 4 handelingen namelijk: het optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden, het schrijven van duidelijke en relevante content, linkbuilding en het gebruiken van een overzichtelijke META structuur. Dit zijn dus allemaal vakinhoudelijke zaken die je niet zelf kunt uitvoeren. Benieuwd naar SEO? Neem contact op met een online marketing bureau.

Previous «
Next »