Gaming VPN: de ins en outs.

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
gaming vpn

VPN’s worden steeds populairder in de online wereld door de vele voordelen die het met zich meebrengt. Het kiezen van een VPN is echter lastig, gezien er meerdere VPN diensten bestaan die elk de dienst verkopen. In dit artikel leggen we de voordelen van een VPN voor gaming uit, en leggen we uit waar je op moet letten bij het lezen van VPN reviews.

Wat is VPN?

Voor de lezers die niet bekend zijn met VPN diensten: Een VPN is een Virtual Private Network dat ervoor zorgt dat je verbinding maakt met het internet via een beveiligde, anonieme verbinding. Via een VPN maak je verbinding met een ander IP adres waardoor je niet te traceren bent en je daardoor op het internet bevindt met een andere identiteit.

Waarom een Gaming VPN?

Waarom zou ik een gaming VPN moeten hebben? Dat is een terechte vraag. Een VPN dienst voor het gamen biedt vele voordelen. Hieronder benoemen we de grooste voordelen:

Als eerste de nieuwste games

Iedere gamer kent het probleem dat nieuwe toffe games in een ander land eerder worden uitgegeven dan in het eigen land. Dit kan komen door het tijdsverschil of de rechten die aan de game zitten verbonden. Met een gaming VPN is dit probleem verleden tijd. Met een VPN bestaat de optie om het ip-adres te veranderen naar een ander land. Dit geeft gamers de mogelijkheid om als eerste de nieuwste games te kunnen spelen.

Geblokkeerde games spelen

In sommige landen zijn bepaalde games geblokkeerd. Met een VPN is het mogelijk om de locatie van je internetverbinding te omzeilen. Zo is het mogelijk om elke game in ieder land te kunnen spelen. Stel dat je voor de studie een half jaar in het buitenland zit, dan kan je zorgeloos jouw leukste games spelen.

Minder vertraging

Een gaming VPN kan zorgen voor minder vertraging tijdens het spelen van een game. Het zorgt er namelijk voor dat de ping en latency worden verbeterd. Als een gameserver ver weg staat betekent dat dat er een hoge ping en latency bestaat, wat die vervelende lag veroorzaakt. Een VPN verkleint dus de afstand tussen jou en de server, waardoor er minder vertraging ontstaan.

De beste VPN verbinding

Jouw VPN-verbinding is op elk programma te gebruiken, zoals op de computer om te downloaden maar ook op je mobiel om Netflix te gebruiken. Naast ongestoord gamen kun je dus ook zorgeloos downloaden of video’s streamen. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, wil je natuurlijk de beste VPN verbinding. Maar de zoektocht naar deze verbinding is lastig. Er zijn enorm veel aanbieders die allen beweren de beste VPN te hebben. Wij helpen je graag op weg. Een goede VPN-verbinding beschikt in ieder geval over:

  1. Snelle servers in alle belangrijke locaties: streamen in een land naar keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder over servers in dat land beschikt. Let er daarom op dat jouw VPN-verbinding die landen ondersteunt waar jij gebruik van wilt maken.
  2. Gebruiksvriendelijke interface: waarschijnlijk heb je geen idee hoe een VPN ingesteld moet worden of wat je ermee kunt. Daarom is het belangrijk om een VPN-aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt voor jou om ermee aan de slag te gaan. Gebruiksvriendelijkheid en gemak zijn erg belangrijk.
  3. Gratis proefperiode: eerst even uitproberen of een VPN wel iets voor jou is? Er zijn VPN-aanbieders die een gratis proefperiode aanbieden voordat je ergens aan vastzit. Zo kan je kosteloos gebruik maken van een VPN zonder dat je verplicht bent te betalen. Hierdoor kan je bepalen of een VPN wat voor jou is.
  4. ‘Niet goed geld terug’-garantie: zelfs na je proefperiode kun je tegen issues aanlopen met je VPN-verbinding. Merk je dat je niet kunt streamen uit de landen die je voor ogen had, of toch niet helemaal de resultaten krijgt die je verwachtte, dan is een VPN-aanbieder met een ‘niet goed geld terug’-garantie ideaal.
  5. Goede verbindingen en snelheid: tijdens het gamen is het laatste wat je wilt een trage internetverbinding en dus lag tijdens het spelen. Kies daarom voor een VPN-verbinding die goed verbinding maakt en razendsnel is.

De juiste keuze

Nu de voordelen van een VPN-verbinding voor gamen bekend zijn en de 5 belangrijkste punten voor een goede VPN genoemd zijn, is het nu tijd om de juiste keuze te maken. Het belangrijkste voor een gaming VPN is de snelheid van de internetverbinding en de snelle servers. Dit is noodzakelijk voor het spelen van een online game. Leg de opties naast elkaar, en maak de juiste keuze.

En dan? Genieten van de nieuwste games met de snelste verbinding!  

Previous «
Next »