Lenovo, HP en Asus werken aan Windows 10 laptops met 4G

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Onderweg werken dankzij laptops met 4G

Internet, iedereen boven de 25 weet zich nog te herinneren dat het via een inbelverbinding tot stand moest komen. Met een hoop herrie en lang wachten had je dan internet op je computer. Op een vaste plek. Tegenwoordig is dat niet meer zo en zijn we overal online met onze mobiele telefoon. Maar met onze laptops zijn de meesten van ons toch nog afhankelijk van Wifi of gaat de verbinding via onze telefoon. Daar gaat nu verandering in komen doordat de grootste PC-fabrikanten (Asus, HP en Lenovo) werken aan laptops waarmee je als gebruiker over 4G-internet kunt beschikken.

Het gebruik van 4G-internet zal mogelijk worden doordat in de computers dezelfde chip zal worden gebruikt als nu in smartphones met android het geval is. De Snapdragon 835-chip is nu nog niet geschikt om traditionele Windows-programma’s te draaien, omdat de processors in huidige computers van een heel ander type zijn, maar door de update die in de herfst zal verschijnen zal dit voortaan mogelijk worden.

Ook zullen de laptops worden voorzien van een Qualcomm-chip, die er voor zal zorgen dat de accu van deze nieuwe generatie Windows 10-laptops veel langer mee gaat. Iets wat werken onderweg, samen met het hebben van 4G internet natuurlijk veel aangenamer zal maken. Helaas is nog niet bekend wanneer de laptops gelanceerd zullen worden, nog even geduld nog maar voor je internet heb je daarna geen geduld meer nodig. Dat scheelt.

Previous «
Next »