• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Nieuwe randloze smartphone Essential onthult door Android oprichter.

Nieuwe randloze smartphone Essential onthult door Android oprichter.

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Essential Phone

Andy Rubin, tot 2014 de drijvende kracht achter het besturingssysteem voor smartphones, Android, heeft de lancering van een nieuwe smartphone aangekondigd: de Essential Phone. Deze smartphone is ontwikkeld door zijn nieuwe onderneming ‘Essential Products’. Het meest opvallende detail aan deze modulaire smartphone is het beeldscherm van 5,71 inch. Eeen ander opvallend detail is de plaatsing van de frontcamera in het beeldscherm, hierdoor wordt een behoorlijke hoeveelheid ruimte aan de bovenzijde gewonnen.

Dit is de Essential Phone

Essential Products, het bedrijf van de 54 jarige ondernemer en innovator, onderscheid zich van de andere spelers in de markt door zich te richten op functionaliteit en innovatie. Een goed voorbeeld hiervan is de manier waarop de frontcamera van de Essential Phone in het scherm is verwerkt. Hierdoor ontstaat een groter scherm terwijl de omvang van de smartphone gelijk blijft. Een andere interessante ontwikkeling is de functionaliteit van Android, het besturingssysteem. Andy Rubin heeft gekozen voor een ‘back-to-basic’ concept. Het betreft hier een ‘kale’ Android versie zonder de bekende standaard applicaties.

De techniek

De Essential Phone zal in de eerste instantie alleen in Amerika verkrijgbaar zijn. Op zich is dat niet zo vreemd als je beseft dat Amerika het grootste aantal smartphone gebruikers heeft. Als we de specificaties bekijken van de nieuwe smartphone zijn er een aantal details die direct opvallen. Zo heeft het apparaat maar liefst 4 GB aan werkgeheugen. Dat is onder normale omstandigheden ruim voldoende voor de meeste functies. Ook het interne geheugen voor de opslag van foto’s en eventuele apps is voldoende; er is namelijk 128 GB beschikbaar. Ook is er voldoende aandacht besteed aan de frontcamera. Deze heeft een resolutie van 5 megapixels. De camera aan de achterzijde is een dualcamerasysteem met maar liefst 13 megapixels.

De smartphone krijgt de beschikking over een snelle processor: de Qualcomm Snapdragon 835. Maar dat is niet het belangrijkste wat deze smartphone te bieden heeft. Door juist extra aandacht te besteden aan de vormgeving en na te denken over het gebruik in de praktijk heeft Essential Products gekozen voor een totaal ander type behuizing. Door te kiezen voor een combinatie van titanium en keramiek ontstaat een behuizing die niet alleen degelijk ook maar ook nagenoeg valbestendig is.

Modulaire smartphone

De Essential Phone is in feite onderdeel van een modulair concept. De diverse accessoires voor deze smartphone kunnen door middel van magnetische aansluitingen draadloos met elkaar communiceren. Ook dit is een resultaat van de innovatie die Essential Products voor ogen staat. Zo is het mogelijk om een optioneel verkrijgbare 360 graden camera te bevestigen aan de smartphone. De doelstelling van Essential Products komt daarmee duidelijk tot leven; producten maken die het leven een stuk leuker maken.

Previous «
Next »