Dit zijn goede alternatieven voor Microsoft Word

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Iedereen kent Microsoft Word wel, een programma van het Microsoft Office pakket. Onwijs handig en het werkt ook nog eens fijn, helaas dat deze vrij prijzig is. Voor een zakelijk pakket ben je al gauw enkele honderden euro’s kwijt. Gelukkig zijn er (gratis) alternatieven. Zie hier: goede alternatieven voor Microsoft Word!

Google Documenten

Een gratis alternatief voor microsoft word is Google Documenten, ofwel Google Docs. Het heeft eigenlijk dezelfde functies als Microsoft Word. Het grote voordeel van deze applicatie is dat het online kan, overal waar je internet hebt kun je dus werken. Ook kan je gemakkelijk mensen toevoegen aan een bestand en er samen aan werken. Wat ook fijn is, is dat de revisiegeschiedenis gemakkelijk te zien is.

OpenOffice Writer

Een ander word alternatief is OpenOffice Writer. Writer is een onderdeel van OpenOffice en bestaat uit meerdere programma´s. Het voordeel van Writer ten opzichte van Google Documenten is dat het iets uitgebreider is. Daarnaast kan je ook Word bestanden openen in Writer.

AbiWord

Een ander gratis alternatief voor microsoft word is AbiWord. Het grootste voordeel van AbiWord is dat het slechts 5MB ´groot´ is. Ook zijn er enorm veel fonts beschikbaar en veel woordenboeken waarmee je AbiWord kunt uitbreiden. Mocht je op zoek zijn naar een kleine applicatie die veel kan, dan is AbiWord zeker aan te raden.

LibreOffice

LibreOffice is een goed alternatief voor microsoft word. Het programma is gebaseerd op OpenOffice, alleen is er nog doorgewerkt op het programma. Dit programma is hoogstwaarschijnlijk gebruiksvriendelijker en beter als je dit vergelijkt met OpenOffice.

Apache OpenOffice

Een goed alternatief voor microsoft word. Heeft ook een goede tekstverwerker die dus zo enorm uitgebreid is dat zij eigenlijk niet onder doet voor Microsoft Word. Het fijne aan dit programma is ook nog dat het gehele Apache OpenOffice leeft bij de slogan dit soort kantoorprogramma´s voor iedereen beschikbaar te houden. Dit word alternatief is dus ook nog eens helemaal gratis.

Er zijn dus genoeg alternatieven voor Microsoft Word. Er is eigenlijk niet een aan te schrijven als de allerbeste. Veel komen vrijwel met elkaar overeen qua functies, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur wat jij het prettigst werken vindt.

Previous «
Next »