Nieuwe PC installeren, hoe pak je dat aan?

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
nieuwe pc installeren

Je bent toe aan een nieuwe pc en je koopt daarom een splinternieuwe pc met mooie specificaties. Je bent nu weer helemaal bij de tijd en je kunt de komende jaren weer met je pc vooruit. Maar denk niet dat als je je nieuwe pc voor de eerste keer aanzet, je ook direct aan de slag kunt. Je zult eerst wat dingen moeten nakijken, regelen en installeren voordat je weer een goed werkende pc hebt. Je bent er afhankelijk van je computerkennis misschien een paar uurtjes mee bezig, maar het is de moeite waard.

Besturingssysteem

Om te werken met een PC heb je een besturingssysteem nodig. Het besturingssysteem stelt je in staat om programma’s te installeren en te verwijderen en vormt de basis van alles wat je op je PC aan het doen bent. Er zijn diverse besturingssystemen in omloop, maar in vrijwel alle gevallen zal er Windows 10 op je PC geïnstalleerd zijn. Enkel wanneer je een Apple PC koopt zal er een ander besturingssysteem opstaan. Normaliter hoef je voor een reeds geïnstalleerde versie van Windows 10 op een nieuwe PC niet apart te betalen. Wel is het zo dat de Windows 10 licentie enkel geldig is voor één PC. Als je de nieuwe licentie gebruikt voor de installatie van Windows 10 op een andere PC, dan zal toegang tot alle updates geblokkeerd worden. Als je je nieuwe PC opstart, zal in de regel Windows 10 zich vanzelf gaan installeren. Je hoeft hier geen bijzonderheden voor te doen en als je iets moet doen, zal Windows dit zelf aangeven.

Internet

Als Windows 10 is geïnstalleerd, heb je in principe een schone en bruikbare PC. Maar hedendaagse PC’s kunnen niet optimaal werken zonder internet. En internet heb je voor je volgende stap nodig, want je moet de laatste beveiligingsupdate voor Windows ophalen. Je moet je internet instellen. Sluit je je PC aan op een kabel, dan is het eenvoudig de kabel aansluiten op je PC en Windows zal een internetverbinding herkennen. Heb je wifi, zoek via Windows dan je wifi verbinding op en vul je wachtwoord in. Als Windows deze gegevens heeft geaccepteerd zul je een verbinding via wifi hebben en laat je de Windows 1 beveiligingsupdates binnenkomen.

Microsoft Office 2019

Office 2019 is de nieuwste versie van het overbekende kantoorpakket. Word, Excel en Powerpoint zijn de meest gebruikte Office programma’s. Eigenlijk zijn deze programma’s onmisbaar, maar ze staan niet standaard geïnstalleerd op je nieuwe PC. Je moet namelijk Office 2019 kopen. Dit is niet altijd hele goedkope aanschaf. Wel kun je flink besparen op de kosten als je een Office 2019 licentie aanschaft van Microsoft Office 2019 Home & Student, in plaats van de zakelijke versie. De meeste mensen hebben hier genoeg aan want Word en Excel zitten hier standaard in. Wil je niet betalen voor een Office pakket? Zoek dan een geschikt alternatief, zoals Google Documenten of LibreOffice.

Antivirus

Misschien een beetje tegenstrijdig, want je verwacht een goed product te kopen. Je PC is misschien wel goed, maar Windows is niet veilig genoeg. Je zult altijd een antivirusprogramma moeten installeren. Gelukkig zijn er talloze gratis antivirusprogramma’s te downloaden en hoef je daar niet extra voor te betalen. Soms krijg je bij een nieuwe PC een licentie van een jaar van een betaald antivirusprogramma.            

Previous «
Next »