Online privacy, ben jij je bewust van de gevaren?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Het internet opent vele werelden voor je, je ontdekt nieuwe personen, leest de ene blog na de andere blog over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je deelt veel informatie via sociale media en bij elke webwinkel kan je makkelijk je producten bestellen en thuis laten bezorgen. Maar het internet is ook een plek vol met gevaren.

Persoonlijke informatie

Ben je wel eens bij jezelf na gegaan op hoeveel websites persoonlijke informatie staat? Een van de gevaren van het internet is dat echt iedereen jouw gegevens kan opzoeken. Doordat er ook veel hackers actief zijn, is de kans reëel dat er websites gehackt worden. Denk dus altijd twee keer na voor je persoonlijke data ergens plaatst.

Phishing

Phishing is één van de bekendste gevaren van het internet: er wordt een e-mail gestuurd van iemand die zich voordoet als je bank of bekende bedrijf waardoor je geneigd bent om hier op te reageren. Doet dit nooit! Een bank zal nooit per e-mail contact opnemen. Kijk ook altijd eerst bij het openen of de website een beveiligde verbinding heeft. Via deze verbindingen is internet veilig en heb je minder kans op data die onderschept wordt.

Filters

Om je computer te beschermen tegen gevaarlijke cookies en andere malware kan je het beste een add-blocker toevoegen. Hierdoor wordt voorkomen dat jouw gegevens worden verstuurd naar een kwaadwillend persoon via advertenties. Daarbij kan je ook in moderne browsers instellen dat jij je gegevens op geen enkele manier wilt delen. Houd er wel rekening mee dat sommige websites hierdoor minder goed zullen functioneren. Door de nieuwe privacywet dient elke website jouw online privacy te respecteren en te melden wat ze er mee gaan doen. Ook mogen ze deze data pas inzien na jouw akkoord. Als je deze informatie niet terugziet op een website kan je deze beter helemaal mijden. Er wordt steeds meer op de privacy van de websitebezoeker gelet. Zo is internet veilig en weet je waar je aan toen bent.

Previous «
Next »