Bescherm je laptop van binnen én buiten

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Een dure laptop is voor velen de investering meer dan waard, maar dan verwacht je uiteraard wel dat de computer ook lange tijd meegaat. De levensduur van een laptop hangt echter niet alleen af van de kwaliteit van het apparaat, maar ook van hoe je ermee omgaat. Virussen zijn een gevaar voor de software van je laptop, terwijl stof en andere viezigheid in je laptop mogelijk de hardware beschadigen. Een risico waar je als laptopeigenaar ook nog rekening mee moet houden, is dat de laptop kan vallen wanneer je deze verplaatst. Het beeldscherm van een laptop kan al bij een kleine val breken, maar ook de hardware in je laptop is gevoelig voor harde klappen. Laptoptassen zijn ideaal om een groot deel van de shock op te vangen, zodat de schade beperkt blijft of zelfs helemaal wordt voorkomen.

Laptoptassen bieden bescherming

Je koopt een laptop uiteraard zodat je deze overal naartoe kan meenemen. Dit betekent echter ook dat de laptop soms slecht weer of hobbelig transport moet doorstaan. Vocht en elektrische apparaten gaan slecht samen, waardoor een laptop de regen van een flinke bui niet overleeft. Om deze reden is een laptoptas waterbestendig, zodat je de draagbare computer bij elk weertype en in elk seizoen zorgeloos met je mee kan dragen. Belangrijk is voorts dat de laptop in een laptoptas stevig vastzit én wordt omringd door een zachte laag. Verplaats je de laptop daarentegen in bijvoorbeeld een grote koffer, dan is de kans groot dat de computer tijdens het transport herhaaldelijk botst tegen de andere spullen in de koffer. Op de lange termijn zijn ook dergelijke kleine schokken schadelijk. Bovendien biedt een laptoptas bescherming tegen een val van de laptop, al blijft dit ook met een laptoptas riskant.

Laptoptassen houden je laptop schoon

Bij veel laptops die niet hun verwachte levensduur halen, is dit niet het gevolg van één grote klap of regenbui, maar van de sluimerende toename van stof en andere viezigheid aan de binnenzijde van de laptop. Doordat dit proces niet zichtbaar is, is lang niet iedereen zich hiervan bewust. De gevolgen van de stofgroei zijn daarentegen wél merkbaar. Zo wordt een laptop die al veel stof heeft verzameld bijvoorbeeld sneller heet doordat de stof de laptopkoeling tegenwerkt. Deze verhitting van de laptop kan ervoor zorgen dat de laptop oververhit raakt waardoor, in het ergste geval, hardware van de laptop onherstelbaar beschadigd wordt. Een laptoptas beschermt ook hiertegen. De tas voorkomt immers dat stof en dergelijke bij de laptop kan komen. Uiteraard komt de laptop alsnog in contact met stof wanneer je deze uit de laptoptas haalt en gebruikt, zodat het ook met laptoptas belangrijk is om de draagbare computer regelmaat stofvrij te maken.

Previous «
Next »