Zelf een website maken: 5 handige tips

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
zelf een website maken

Wil je zelf een website maken? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 5 handige tips om je op weg te helpen. Zo heb jij de website die je voor ogen had binnen no-time gerealiseerd.

1. Kies voor duidelijkheid

Een website moet vooral heel duidelijk zijn.. Natuurlijk kies je een design dat je mooi vindt, maar verlies daarbij de duidelijkheid niet uit het oog. Kies voor een duidelijke opzet, maar denk ook aan de details en neem bijvoorbeeld een goed leesbaar lettertype. Verder heb je een bepaald doel voor ogen met je website. Dit moet er echt uitspringen. Waar wil je je lezers over informeren? Welk product wil je aanprijzen? 

2. Denk aan je doelgroep

Iedere website heeft een doelgroep. Dat kan bijvoorbeeld een groep vrouwen zijn van boven de 50 jaar, maar ook een algemeen publiek van tussen de 20 en 40 jaar. Het is altijd goed om rekening te houden met je doelgroep, zowel met de lay-out van je website als met de teksten die erop moeten komen. Het is belangrijk dat dit aansluit op je doelgroep, zodat je site ook daadwerkelijk bezocht wordt door de mensen die jij aan wilt spreken.

3. Maak unieke content

Een domeinnaam kopen is het eerste begin, maar daarna komt de invulling van je website nog. Als je content van andere websites overneemt, dan is dit beslist niet bevorderlijk voor de ranking van de website. Bovendien heb je jouw lezers dan ook niets extra’s te bieden. Zorg voor unieke content en blijf je publiek trekken. Zorg ervoor dat je met iets nieuws komt en dat je jouw bezoekers blijft triggeren. Je website moet steeds de moeite waard blijven om te bezoeken.

4. Zorg voor een goede websitestructuur

Zowel de bezoeker als Google kijken naar de structuur van je website. Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is en dat je intern doorlinkt naar relevante webpagina’s. Zorg ervoor dat het menu duidelijk is en dat dingen op een logische plaats staan. Plaats een zoekfunctie op een plaats die voor iedereen te vinden is. Denk ook aan een likebox voor Facebook of andere social media. Het heeft beslist zin om deze op je website te plaatsen, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar zijn.

5. Zorg ervoor dat de website snel laadt

Als het veel tijd kost om een website te openen, zijn we al snel geneigd om weg te klikken. Dat is wel het laatste wat je wilt als je bezoekers naar je website wilt trekken. Zorg er dus voor dat je website snel laadt. De basis hiervoor is een snelle hosting, maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de laadsnelheid van je website te verhogen. Wanneer je browser cache gebruikt, zal je website bijvoorbeeld ook al sneller laden. Hier zijn talloze trucjes voor, dus laat deze optie niet onbenut.

Previous «
Next »