Overwatch

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
overwatch

Overwatch is een spel uitgebracht door Blizzard Entertainment op 27 oktober 2015 als gesloten bèta en 24 mei 2016 kwam het uit voor de PlayStation4, Xbox One en Windows. Het spel is ontworpen na de annulering van het spel Titan door Blizzard. Overwatch kreeg hierdoor een deel van de ontwerpen van Titan en toont op sommige fronten overeenkomsten met dit spel.

Gameplay Overwatch

Overwatch is een Multiplayer First Person Shooter, de meeste spelmodi worden gespeeld in twee teams die elk uit zes spelers bestaan. De meest gewaardeerde spelmodus is competitive waar skill rating in verwerkt zit. Wint de speler gaat de rating omhoog en als de speler verliest zakt de rating. Overwatch speeld zich af in de nabije toekomst speelbare locaties zijn onder andere Japan, Londen en Egypte. In het spel kan de speler kiezen uit een held en klasse waarmee deze ten strijden trekt tegen vijhandige helden. Bij uitschakeling kan de speler wisselen van held, in totaal zijn er 29 speelbare helden. Het doel van het spel is om samen met jouw team het vijhandige team uit te schakelen.

Verhaallijn

De verhaallijn van Overwatch kan men vinden in de door Blizzard uitgegeven trailers, animated shorts en ander handelswaar wat Blizzard gebruikt om het spel te promoten. Kort komt het er op neer dat de aarde aangevallen was door robots en er een Overwatch gecreerd was om de mens te beschermen. De robots heten Omnic en nadat deze besteden waren dreigde er jaren later een nieuwe Omnic crisis te ontstaan. De Overwatch was na het afslaan van de eerste dreiging verboden en enkele helden probeerden deze weer op te richten na geruchten over een nieuwe Omnic crisis. De daaruit volgende ruzie tussen twee bekende helden zorgde ervoor dat het geweld weer oplaaide.

Populariteit

Nog voor het spel uitkwam had de open bèta bijna 10 miljoen spelers. De media belichte dit veel waardoor het spel al snel aan bekendheid won. Een zeer groot aantal uiterst positieve beoordelingen droeg bij aan de populariteit van het spel. Het spel lijkt een beetje op Team Fortress 2 wat populair is maar volgens vele was Overwatch beter wat zorgde dat steeds meer mensen het spel gingen spelen.

Previous «
Next »