Houd je huis veilig met bewakingscamera’s

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Je huis staat vol met allerlei dure apparatuur, kunst of andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Het is verstandig om je huis goed te beveiligen tegen inbrekers met de juiste sloten, maar ook is het aanbevolen om goede bewakingscamera’s te laten installeren. Wat zijn de mogelijkheden?

Verbindingsmogelijkheden

Tegenwoordig zijn de draadloze verbindingen niet meer weg te denken bij je apparatuur. Bij bewakingscamera’s is dit ook zo. Deze camera’s worden ook wel IP camera’s genoemd. Je installeert en bedient ze makkelijk via een IP adres. Soms kan er ook gekozen worden voor een installatie met ethernetkabel, als je altijd stabiel netwerk wilt hebben of gewoon liever niet wilt dat anderen mogelijk de camera kunnen benaderen. Op deze manier kijk je via een app door de camera en weet je overal en altijd wat er thuis gebeurt.

Nachtzicht

Wanneer je ’s nachts ook goed beeld wilt hebben, is het belangrijk om te kijken naar infrarood verlichting. Veel camera’s hebben deze optie standaard en komen zeer van pas wanneer je donkere kamers of de tuin goed in de gaten wilt houden. Per camera kan de afstand verschillen tot hoever je in het donker zicht hebt, dit kan tot 10 meter of soms zelfs meer oplopen. Zo heb jij de scherpste beelden op de meest donkere momenten.

Bewegingsmelder

Naast het gemak om alles in de gaten te houden op afstand, heb je bij diverse camera’s ook de mogelijkheid om via de app op de hoogte gehouden te worden wanneer er beweging in de kamer of tuin is. Je krijgt dan een alert waarna jij kunt kijken wat er aan de hand is.

Opslagmogelijkheden

Wellicht wil jij erg graag beelden extern opslaan. Dit kan vaak via een abonnement van een cloudopslag. Soms krijg je deze erbij, maar meestal is dit betaald voor enkele euro’s per maand. Je kunt er ook voor kiezen om een camera te kopen waar je zelf een kaartje in kunt zetten. Ook is het soms mogelijk om beelden op een NAS op te slaan.

Verschillen

Je hebt bewakingscamera’s in diverse soorten en maten. Als je graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan eens een kijkje op videofrank.nl om je te laten inspireren.

Previous «
Next »