• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Vergelijking tussen een nieuwe en een refurbished iPhone 8

Vergelijking tussen een nieuwe en een refurbished iPhone 8

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

iPhone 8 kopen? Betaal niet teveel, kies voor refurbished!

Natuurlijk wil je graag een iPhone 8 met handige extra’s, lekker veel opslag en de nieuwste processor, maar wat is dat duur! Toch kun je het toestel vrijwel nieuw kopen, voor de prijs van een tweedehands toestel. Een refurbished iPhone 8 is namelijk zeer voordelig én bij de meeste refurbished aanbieders vaak zo goed als nieuw.

Wat is een refurbished iPhone 8?

Een refurbished iPhone 8 is vrijwel altijd een eerder gebruikt toestel, net zoals een tweedehands iPhone. Toch is er een groot verschil tussen tweedehands- en refurbished toestellen. Refurbished iPhones worden namelijk volledig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd.

Eventuele defecte onderdelen, zoals de behuizing, het beeldscherm, de batterij of de knoppen worden bij Forza Refurbished vervangen door volledig nieuwe onderdelen. Ook krijg je bij aankoop nieuwe accessoires meegeleverd en dat alles in een spiksplinternieuwe verpakking.

Refurbished iPhone (technische) controle

Elke Forza Refurbished iPhone wordt streng gecontroleerd op méér dan 50-technische aspecten. Dit gebeurt zowel door speciale robots als door technici. Er wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit en het functioneren van de onderdelen. Als een onderdeel niet voldoet aan de kwaliteitsstandaarden, dan vervangt Forza deze door een volledig nieuw onderdeel.

Video: Hoe garandeert Forza de refurbished kwaliteit?  https://www.youtube.com/watch?v=ge8LcGyK0rU

Na de grondige technische controle wordt de telefoon volledig schoongemaakt en krijgt het toestel een update naar de laatst mogelijke softwareversie. Het belangrijkste verschil tussen een tweedehands- en een refurbished toestel is de garantie. Op een tweedehands toestel krijg je namelijk géén garantie of slechts van zeer korte duur. Een refurbished iPhone van Forza Refurbished wordt standaard geleverd met twee jaar garantie, zelfs op de accu! Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

Wat is het belangrijkste voordeel van een refurbished toestel?

Een refurbished toestel is niet altijd gloednieuw, dit is namelijk afhankelijk van de product conditie. Je kunt een iPhone ‘als nieuw kopen’, maar bijvoorbeeld ook met meerdere gebruikssporen. Hierdoor kun je nog meer geld besparen. De meeste mensen geven de factor prijs als belangrijkste koopargument voor refurbished. Een refurbished iPhone 8 is honderden euro’s goedkoper dan de oorspronkelijke nieuwprijs. Je kunt dus veel geld besparen en bent ook nog eens zeker van een betrouwbare refurbished iPhone mét twee jaar garantie.

In principe ontvang je een vrijwel nieuwe iPhone, maar dan voor de prijs van een tweedehands. Wil je nóg meer geld besparen? Kies dan voor een refurbished telefoon met lichte- of zichtbare gebruikerssporen. Meestal is er sprake van een refurbished telefoon met minimale gebruikssporen. Denk hierbij aan (lichte) krasjes welke amper met het blote oog zichtbaar zijn. Ondanks dat er zich aan de buitenkant gebruikerssporen kunnen bevinden, zijn de toestellen inhoudelijk als nieuw.  Ook kun je bij aankoop van een iPhone jouw oude toestel inleveren. Hierdoor bespaar je nog meer op je nieuwe telefoon.

Een toestel dat aanvoelt als nieuw

Koop je een Forza Refurbished iPhone, dan weet je zeker dat hij net zo goed zal werken als een volledig nieuw toestel. Daarentegen kan een tweedehands toestel wél gebreken vertonen, zo kan bijvoorbeeld het beeldscherm beschadigd zijn. Bij een refurbished toestel kies je zelf voor een gradatie (A-, B-, of C-grade), waardoor je dus van te voren weet hoeveel gebruikssporen (krasjes en/of deukjes) aanwezig zijn.

Ondanks de eventuele gebruikssporen (dit verschilt namelijk per toestel) zijn de toestellen wél altijd 100% technisch in orde. Met een refurbished iPhone heb je in principe een nieuw toestel in handen, zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

Garantie op een refurbished iPhone 8

Misschien wel het belangrijkste; de garantie die je op het toestel krijgt. Want als er na een paar maanden iets mis is met je tweedehands telefoon, dan moet je zelf voor de reparatie kosten opdraaien. Gelukkig is dit niet het geval bij refurbished. Bij een refurbished iPhone 8 van Forza Refurbished, krijg je maar liefst 24 maanden garantie. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

Als blijkt dat er na één jaar alsnog iets mis gaat – zoals een scherm dat niet meer op aanraking reageert – dan kun je eenvoudig aanspraak maken op de garantie en wordt je toestel kosteloos gerepareerd. Bovendien krijg je bij aankoop twee weken bedenktijd. Mocht je spijt hebben van je aankoop, dan kun je het toestel alsnog gratis retourneren en krijg je ook geld terug!

Milieuvriendelijke telefoons

Een ander voordeel van refurbished is dat het ontzettend goed voor het milieu is om een refurbished telefoon te kopen. Er hoeft namelijk geen nieuw toestel meer geproduceerd te worden, waar nieuwe delfstoffen voor nodig zijn. Een groot deel van oude toestellen kan namelijk worden hergebruikt na een reparatie. Dit draagt bij aan het verdere behoud van onze planeet.

Een refurbished toestel van Forza Refurbished gaat nog jarenlang mee. Zeker nu Apple zich met de nieuwe iOS 12, heeft gefocust op het sneller maken van ‘oudere’ iPhones. Deze hoeven dus niet meer zomaar weggegooid te worden. Als je dus kiest voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8 Space Grey, dan ben je ook nog eens enorm milieubewust bezig.

Vergelijk refurbished iPhone toestellen

Bedenk van te voren goed wat voor toestel het beste bij jou past. Een refurbished iPhone 8, is leverbaar in diverse gradaties, dit wordt duidelijk bij de toestellen aangegeven. Elk toestel op forza-refurbished.nl heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waardoor je ook aan de prijs af kunt lezen in wat voor staat het toestel verkeerd. Een vrijwel nieuwe iPhone 8 tegen een zeer betaalbare prijs koop je bij Forza Refurbished!

Previous «
Next »